Hade vi brytt oss på riktigt och hade det varit en äkta lösning som presenterades, då hade vi inte bytt ut. Vi hade tagit bort!

Nu byter vi plastsugrör och platsengångsbestick till trä och papper. Vi hugger ner jordens lungor för att vi ska ha gott samvete.

Nu byter vi bensinbilar mot elbilar. Vi stoppar ner barn i koboltgruvor, tömmer nya resurser med skitig industri på andra sidan jorden och skapar batterier som vi inte kan ta hand om för att vi ska ha gott samvete.

Vi handlar matvaror, de flesta förinpackade i plast, men vi köper i en påse gjord av jordens lungor för att vara solidariska med gott samvete.

Hade vi brytt oss på riktigt hade vi gjort äkta förändringar. Men då hade vi behövt att backa några steg och det verkar som att många tror att det går att både äta kakan och ha kakan kvar.

Jag tittar inte på nyheterna och har inte gjort på 23 år nu. Är det sant att de gjort väderkartan orange? (Tillägg: Det verkar som att den orangea är fejk. Vi vuxna måste kolla först och dela sen…)

Bara rädda människor lyder. Ser du hur tydligt de håller västvärlden rädd just nu. Katastrof efter katastrof!

Du som är 20-30 kan nog inte se mönstret. Men alla vi som är 50 och uppåt. Vi borde inte vara så lättlurade. Vi har ju varit med om detta ett 10-tal gånger tidigare. Minns du när istiden var på väg tillbaka? Ja, det har också varnats för istid! Ozonlagret? När polerna skulle smälta bort inom 10 år? De är alltså redan borta! Att Nederländerna redan är borta och nu borde ligga under vatten? Ryssen! Att maten tar slut.

Nej, jag säger inte skit i allt. Men bara rädda människor är lätta att styra. Hade det varit på riktigt hade vi inte haft industrier som producerade godis och chips.

Hade det varit på riktigt hade råvaror och friskt vatten inte slösats på godis och läsk.

Vi hade inte transporterat godis och smutsat ner miljön.
Vi hade inte lagt godis i plast och paketerat karameller individuellt.
Vi hade inte slösat el och annat på industrin som gör godis.

Hade det varit äkta hade du märkt det på utbud och tillgång.
När det bara märks genom media och på priser så vet du att du är lurad.

Makt och pengar!

Samma enkla trick kunde användas för något år sen. Hade det varit en äkta panik hade inte lösgodiset sålts fritt i alla affärer. Men de vågade inte ta bort det. Det gäller att inte gå för långt. Istället tog man bort de superfarliga hälsobarerna i affärerna. För att visa allvaret…

Allt är ologiskt. Jag vet inte helt säkert vad som är sant. Men det är extremt tydligt vad som är falskt och lögn.

Tyvärr är det tusen gånger lättare att lura människor än att få dom att erkänna sig lurade ♥️