087Har jag hittat facit?

Tror jag att just jag alltid har rätt? Har jag fått för mig att min lösning är den enda rätta?

Tror jag att jag att min kunskap är mer rätt än andras? Tror jag att just jag är speciell.

Nej!

Absolut inte. Jag tror inte vi kan skapa facit eller sanningen.

Jag tror att den redan finns. Vi behöver bara se den.

Tror jag att jag ser den? Ja, jag hoppas det. I alla fall ganska så ofta.

Jag tror att artegen kost i artegen mängd tillsammans med ett artegen liv är en bra väg att gå.

Jag tror att naturen, evolutionen och vår historia som skapat våra gener… Hormoner, enzymer och signalsubstanser… Att de äger sanningen och facit.

Jag tror att ju närmare vi lever som vi är designade för desto bättre mår vi.

För mig är ödmjukhet att följa naturen. Inte skapa nya sanningar. Jag tror inte heller att vi behöver göra 100% perfekt6 och rätt. Människan är ett mycket tåligt djur – i förhållande till hästar som är mycket känsliga.

Min tolkning av vår naturliga utveckling var att vi åt animaliska proteiner, växtdelar, nötter, svamp och naturliga fetter. Vi åt allt på djuren – både på de stora djuren och de små insekterna.

Där landar jag. Och för detta kritiseras jag. Det är okey. Alla får tycka vad de vill.

Men visst förundras jag över att det är jag som inte visar ödmjukhet och att det är jag som är fel ute…. Att vår evolution är fel.

Att det nu är fel att äta och leva som vi gjort i 10-tusentals år. Och jag är den som är dum nog att slåss för att vi ska ära vår bakgrund. Hur kan jag vara så korkad och arrogant? 

Skämt å sido.

Jag kommer fortsätta att förespråka växtdelar och ett tryggt ätbeteende. Ja<g förundras mest över att jag som är den tråkiga konservativa som litar på naturen – jag är den som ska bevisa genom forskning. Men den som vill äta nyuppfunnen mat, nya förädlade växter och och en fördelning som aldrig tidigare funnits – de behöver inte bevisa, utan bara ägnar sig åt att ifrågasätta.

”Du vet inte att du sover förrän du vaknar.

Det kan göra oerhört ont att vakna.

Men jag lovar, det är underbart att leva vaken!”

Jag minns mitt försvar när jag var mitt i min ätstörning – Halshugg budbäraren så jag slipper lyssna!

Ni som vill experimentera med era kroppar – gör det. Jag förstår inte varför det är så viktigt vad jag tycker. Alla gör vad de vill. Om jag har så fel, så är det väl bara att fortsätta experimentera och inte bry sig om mig?

Eller hur?

Till dig som vill äta artegen kost i artegen mängd och leva ett liv så nära ett arteget liv som det går:

Jag är glad och tacksam över att du är här och läser, delar med dig och sprider skratt, värme och nya infallsvinklar.