Stress och ångest kan inte lösas med mat.
Men den kan förvärras av fel mat eller av brister.
 
Gluten gör din hjärna trött, hänging, dimmig, håglös och har du riktigt otur så skapar gluten en lätt inflammation i din hjärna och då känns det som du ständigt har influensa men utan feber. Prova att ta bort mjöl som macka och pasta i 8 veckor och utvärdera.
 
Omega 3 gör så att alla signalsubstanser i din hjärna fungera på sitt allra bästa sätt. Så du verkligen får signalerna av serotonin som är ditt må bra-hormon. Så du verkligen känner kicken av dopamin när du gör något kul. Lägg till dubbel dos i 3 månader och känn efter.
 
Supersaltet skapar möjlighet för alla signaler i hela kroppen att swischa runt som det ska dit de ska. Ta 1/2 tsk med citronvatten var dag.
 
D-vitaminbrist ger ångest. Prova med 2000 IE per dag i ”en burk”. När den är slut så känn efter om något händer. Händer inget så köp inte en ny burk. Blir du trött och hängig så köp en ny burk 😉
 
Progeseron (inte mat, men…) är en förutsättning för att hjärnan ska bygga mottagare för att lyssna på serotoninet (måbrahormonet). Stress stjäl progesteron för att bygga stresshormonet kortisol. Så med stress så stjäl du även möjligheten att ”lyssna” på serotonin.
 
P-piller och spiraler med gulkroppshormon/gestagen gör detta tusen gånger värre. Du kan bli deprimerad av ditt preventivmedel 🙁
 
Du kan lägga till ProgeserAll (femalebalanceshop.com)
 
Du bör lägga till ”Andningsminuten” https://www.annahallen.se/andningsminuten
 
Gratis och effektiv.
 
Snabbsammanfattning:
1 Glutenfri (prova i alla fall i 8 veckor)
2 Dubbel dos omega 3 (Omega 3 Forte är bra och prisvärd)
3 Supersaltet (Googla Anna Hallen Supersalt så hittar du)
4 Vitamin D? (Prova och utvärdera.)
5 Progesteron? (Prova och utvärdera. Brist är vanlig!)
6 Andningsminuten. (Gratis och effektiv. Prova i 28 dagar)