Framgångsrika läkare, stolta forskare och andra mycket pålästa med titlar långa som en roman – så länge de lyder och är tysta så återfinns de på nätet som seriösa och kunniga.

MEN! så snart de har modet att använda sin enorma kunskap och vågar ifrågasätta så är de totalt rökta.

Från att ha haft förstaträffen i sökmotorer med sitt fantastiska CV, höjt över skyarna så har man nu fyllt de första 3-4 sidorna med fula och ifrågasättande epitet. Dessa människor gick från att vara fantastiska till vidriga på 1 sekund genom att våga ifrågasätta?

Så när någon refererar till dessa kunniga människorna kommer man enkelt kunna hånskratta och säga att den konspirationsteoretiska antivaxxern kan man ju inte tro på.

Smart va?

Men stanna upp och fundera lite. Varför skulle någon vilja totalt förstöra sin karriär, sitt liv och sitt rykte? Speciellt när de tjänar NOLL kronor på att ställa frågorna, söka upp studier och dela med sig av vad de fann.

Varför skulle de göra det? Om det inte var extremt viktigt. De har ALLA tillhört den akademiska världen och levt på ryggdunk i hela sitt liv. De blir nu hånade av kollegor, blockerade på sociala medier och förnedrade på nätet. Från en dag till en annan!

Hade du vågat det? Och OM du hade vågat utsätta dig för detta, hade det inte varit för något som du var 100% säker på och som du visste skulle kunna skada miljontals människor?

Få eller ingen förstör sin karriär och väljer att bli utesluten för att man efter 40 års akademisk karriär får en knäpp…

Plus att har du tänkt på hur många framgångsrika läkare, stolta forskare och andra mycket pålästa med titlar långa som en roman – som helt plötsligt slog över och tappade allt… Låter det verkligen rimligt?

Eller är det mer rimligt att dessa är de som hade modet att våga gå emot industrin – en industrin som så snabbt och effektivt kan eliminera din karriär på 2 sekunder?

Att det är MOD som skiljer de som säger ifrån från de som är tysta eller till och med håller med.

Ja, för de som snällt och lydigt håller med och högt basunerar ut industrins information – de har banne mig inte tjänat noll. Varken kronor, euro eller dollar.

Så, vi behöver nog stanna upp och fundera över ordet RIMLIGT ❤️ (och sluta halshugga budbäraren så snart de egna argumenten och fakta tar slut.)