Två tankar slog mig precis när jag klippte lite i fjärilsträdet som vi har planterat för att värna om våra älskade insikter.
 
Första tanken eller snarare frågan var, hur kan Livsmedelsverket acceptera att vi tar bort animaliska proteiner (som vi ätit i 500 000 år och ingår i vår artegna kost) ur kosten och stå bakom detta beslut? Till och med främja det och tillåta skolor att servera bristfällig kost till våra barn? Varför är det okey när de med andra handen förfasar sig åt de som vill äta naturliga fetter som vi ätit också i 500 000 tusen år – till fördel för kemiskt processade och labratorieuppfunna margariner? Hur får de ihop logiken? Och hur vågar de tro att de är smartare än naturen?
 
Nästa tanke som direkt slog mig. Vi har ju i tidningarna fått läsa om ”Fullt friska” som blivit jättesjuka och några till och med dött. (Vilket händer varje år men tidningarna skrev intre om det då). Men i alla fall, Kallas de människor som äter odlad lax, emulgeringsmedel, glutamat, nitriter, azo-färgämnen och margariner för fullt friska? Kallar de människor som äter blodtryckssänkande mediciner och statiner för full friska bara för att de är osjuka? Kallar de människor som inte har tränat på 10 år och ofta är inne stillasittande för fullt friska?
 
De är inte fullt friska, bara osjuka och en tidsinställd bomb.
 
Ät artegen kost.
Något av ägg, skaldjur, fisk, vilt, får, lamm eller valfritt animaliskt protein vill du ha i din kost. Du behöver inte alla, men några.
 
Grönsaker, rotfrukter och frukt & bär som krydda om du vill och tål.
 
Nötter om du tål, annars supersalt % massa skaldjur. Även puma- & melon kärnor och sesamfrön är bra.
 
Fett från alla källorna ovan.
 
För att vara fullt frisk behöver du:
Röra på dig var dag
Vila & trygghet var dag
Skratt, stimulans & kreativitet var dag
Tillhöra (FB funkar)
Umgås (FB funkar inte, du vill möta människor IRL)
Kramas, närhet eller varmblodigt djur.
Artegen kost var dag och ja, om du har den grunde så tål du nog lite extra lyx då och då utanför ramarna.
 
Följ min gratis Hälsokurs:
https://www.annahallen.se/bra-billig-mat