Nope, tänker inte ens försöka.
 
Jag är övertygad om att kroppen klarar en del skräp och att stressen och oron över att jaga de minsta felen är värre än felen (gifterna) i sig.
 
Oro och att inte duga/lyckas är bland det värsta du kan utsätta din kropp för. Det är verkligen skadligt.
 
Så jag tar bort alla värstingar. Det är lätt. Ja, jobbigt i början, men när jag har hittat bra val så är det ju bara att mala på.
 
Sen tittar jag på det som är viktigt för just mig. Och gör några medvetna val till.
 
Gissar på att jag rensat till 80%.
 
Sen struntar jag i resten och lägger min energi på att leva livet.
 
Detta gäller både mat och krämer.
 
Att leta efter de sista små delarna tar för mycket av min tid och kraft samt skapar mest oro. Tänk om jag inte hittar alla 100%? Så jag försöker inte ens.
 
Kroppen är stark och makalös. Kunde jag göra 80% fel förr och ändå må så pass bra så tror jag 80% rätt räcker med råge.
 
Vi är skapta för att överleva tuffa förhållanden. Kroppen kanske inte ens mår bra om den inte har lite att göra?
 
Välj ut värstingarna i både kost och krämer. ta bort dom. Tar lite tid i början. Men hoppas att mina listor kan vara till hjälp.
 
Fundera sen på om du måste tänka till extra, kanske värk? eksem? inflammationer? hormonella rubbningar? Gör dina ”överkurs”förändringar.
 
Lägg sen resten av tiden på att leva. Skratta. Umgås. Utveckla dig. Uppleva nytt. Kramas. Läsa. Resa. Pyssla. Måla. promenera… eller vad som ger ditt liv mening.
 
Att fastna på FB och i små detaljer, understimulerad och oroad över alla gifter, kommer inte göra någon pigg och frisk. Inte ens om du lyckas blir 100% giftfri.
 
Ut och lev livet.