Vår medicinforskning är extremt bra – bra på att påverka och nästintill hjärntvätta.
Gluten är kopplat till alla autoimmuna sjukdomar. Gluten är kopplat till de flesta neurologiska sjukdomarna. Gluten är kopplat till utmattning, PMS-liknande symptom och trötthet.
 
Gluten är bevisat inflammatoriskt och proinflammatoriskt.
Det man inte till 100% och utan all tvivel har bevisat är att intag av gluten gör något av detta på alla. Allt tyder på detta! Men inte bevisat till 100%.
 
ALLT tyder på detta – men inte bevisat till 100%. Och det skiljer i tid. Vissa blir sjuka på 20 år andra behöver 50 år innan de blir sjuka. Och några verkar klara sig så de hinner dö innan de blir sjuka.
 
Och därför ska vi inte varna för gluten, inte minska eller ta bort. Utan vi ska vänta till forskningen visar på att detta är en sanning till 100% för så länge det finns tvivel så bör vi vänta in mer forskning i ämnet.
Tänk om vi minskade på gluten i onödan.
Nej, det är bättre att vi fram tills vi är helt säkra inte gör någonting. Inget förebyggande, ingen varning och ingen information.

Inte förrän vi är 100% säkra.
 
Under tiden serverar vi gluten i massor till barn på våra skolor och en massa människor upprör sig över att det finns ”självutnämnda experter” som utan att vara 100% säkra (trots att ALL forskning tyder på detta) vågar uttala sig om att gluten i peptidformerna påverkar hjärnan.
 
Nej, det är viktigt att fortsätta äta gluten fram tills vi är utan tvivel helt säkra.
Tänk om vi varnade för gluten och mackor och vi har fel. Tänk om vi oroade människor eller gav de som redan fått en autoimmun sjukdom en känsla av skuld och skam. Sicken katastrof.
Hur kunde denna form av logik sätta sig så hårt i så många svenskar. Jag imponeras över deras påverkan. Där är de duktiga på att skapa en ny form av logik.
Och vi som säger att all forskning tyder på att gluten skapar och göder inflammation, vi hånas och ifrågasätts.
Och under tiden vi väntar på 100% säkerhet så ska vi fortsätta att skapa och göda inflammation (grunden till oerhört många sjukdomar t ex ME7cfs)? För tänk om alla forskning som idag ”tyder på”, tänk om/när den blir 100%-ig.
Hoppla? Eller…
Verkligen omvänd bevisning.
Speciellt eftersom det inte finns en ”andra sida”.
Det finns INGEN forskning som visar att det inte påverkar.
INGEN!
Det finns inget motbevis. Bara ifrågasättning.
 
All kraft läggs på att ifrågasätta befintlig forskning.
Är inte det intressant?
Och skrämmande?