Är vatten farligt

Är vårt salt giftigt och farligt?

Massor av tungmetaller i Himalayasaltet? Stämmer det? Eller bara många i mycket mycket små mängder? Är salt giftig och farlig mat?

Är lera fullt av tungmetaller?

Ja och nej. Köper du tillskott från Asien kan det mycket väl vara så och då kan till och med gifterna vara större än fördelarna. Väljer du bra märken är fördelarna större än nackdelarna. Levern ska kunna hantera det lilla som finns i allt vi äter. det är en av anledningarna till att vi har en lever 🙂 Jag rekommenderar leran från AquaNatur.

Här är det viktigt att vi håller tungan rätt i mun.

Uran finns naturligt i våra svenska bergsarter och därför i vårt svenska dricksvatten så sluta dricka kranvatten? Eller?

Vi har även plutonium i dricksvatten troligtvis från provsprängningarna av kärnvapen som förekom på 1950- och 1960-talet, samt från kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. Sluta dricka vatten?

Mögelgifter kan förekomma nötter. Så då ska alla nötter bort. Eller?

Tungmetaller kan finnas i åkermark. Vanligt är arsenik och kadmium. Det kan leda till att metallhalten i livsmedel ökar, genom att växter tar upp tungmetaller via rotsystemet.

Tungmetaller sprids även i vatten och kan återfinnas i fisk och skaldjur. Så då ska allt som växer samt fisk och skaldjur bort. Eller? Tänker vi så blir allt giftig och farlig mat.

Och så har det visat sig att Ekologisk certifiering inte innebär 100 % fritt från spår av t ex bekämpningsmedel, tungmetaller eller arsenik, som kommer från okontrollerbara källor som förorening i jord, luft och vatten. Så då ska dessa bort…

Kadmium regnar fortfarande ner över våra grödor, extra problem med rotfrukter. Så ät bara saker som växt i växthus? Bröd innehåller en hel del tungmetaller, speciellt då kadmium – men de har vi ju troligtvis redan tagit bort på grund av gluten.

Vad finns i vårt dricksvatten? Högfluorerade ämnen! (PFAS) så drick inte vatten. Eller?

Efter Tjernobyl så blev halva Sverige skadat av strålningen. Något som kommer sitta kvar i ca 10 000 år. Idag äter vi avslappnat vilt, lingon och hjortron igen. Så bort med allt vilt från norr och alla bär från norr. Eller?

Vi äter akrylamid var gång vi rostar grönsaker i ugn. Det är ett extremt giftigt gift. Så ugnsrosta aldrig grönsaker. Eller?

Stekytan på kött och fisk är fullt av AGE vilket vi vet skapar sjukdom. Så stek aldrig kött och fisk? Eller?

Finns det något som inte hamnar under giftig och farlig mat?

Vi andas in miljögifter. Så andas inte. Eller ? Vi dricker kolsyrat vatten med fluorid vilket är skadligt. Fast det tycker jag vi kan ta bort ? Det finns inget kvar att äta om vi ska äta giftfritt. Men ser vi på var mat som giftig och farlig mat, så kommer oron göra oss sjuka.

Vi bör i stället skapa en kropp som klarar av detta.

Och äta saker som ger oss en massa näring och liiiiite skräp. Välja bort det med mycket skräp. Och välja bort allt som ger lite näring och skräp.

Skapa en stark lever & ett fungerande lymfsystem. Vill du lära dig mer? Läs mer HÄR

2 svar

  1. Dessa orolig tankar har jag haft lite då och då men insett att det skulle bli för lite variation att äta kvar. Vad kan man göra då? Välja mellan pest o kolera! Kroppens reningsystem borde ju utvecklas, d v s vänja sig successivt med tiden. Försöker stötta levern.
    Jag tar Mariatistel som tillskott ett par dagar i veckan. Dricker örtte med ingefära och gurkmeja. Massor av citronvatten. Ofta tar jag även matsmältningsenzymer för att underlätta, då jag har IBS.
    Parallellt med detta äter jag kolhydratsnål mat med fisk, skaldjur och kyckling.
    I övrigt hyfsat vanligt!

  2. Med anknytning till gifterna i vår mat vill jag sprida lite positivism.

    Jag upptäckte nyligen att Falksalts finmalda proodukter har fått ett annat klumpförebyggande medel E551 (kiseldioxid) istället för E535 (natriumferrocyanid).

    Om fler än jag gillar friterade vårrullar så kan jag meddela att Daloon ändrat ingredienserna vad gäller emulgeringsmedel. Xantangummi istället för sojalecitin.
    Jästextrakt istället för bakpulver med natriumhydrogenkarbonat, dinatriumdifosfat.
    Inget revolutionerande men ändå en förändring i rätt riktning.

    Angående strålningen från tidigare atomsprängningar och Tjernobylkatastrofen som sägs ha förpestat bl a stora delar av vårt land – kommer troligtvis en annan beskrivning. Det cirkulerar nämligen uppgifter om att denna strålning förmodligen inte är så farlig som man gjort gällande i medierna.

    Ingen kan ha undgått att mycket händer i vår värld just nu och många undrar vad är det som sker?
    För den som är intresserad av klarheter i denna märkliga tid tipsar jag om Cornelia Unfiltered YT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *