Finns det studier på detta?
Nja, några få. För vem vill betala miljoners dollar/euro eller pund för att visa att det fungerar med 19 kronors gelatin som det inte går att ta patent på?
Och att vi behöver äta köttbuljong och benbuljong i vår vardag. Lite finns. Och säkert lite mer …. Hoppas att ni hjälper mig att komplettera denna lista.

http://kurera.se/kollagen-kan-hjalpa-vid-knaartros-enligt-ny-studie/GLYCIN (som finns i gelatin)
*** Kramplösande effekter av glycin

Barbeau A. ”Preliminary study of glycine administration in patients with spasticity”. Neurology, 1974;24:392.
*** Tumörhämmande egenskaper hos glycin

Rose ML. et al. “Dietary glycine prevents the development of liver tumors caused by the peroxisome proliferator WY-14, 643”
Carcinogenesis, 1999, 20:2075-2081.LYSIN (som finns i gelatin) *** Lysin minskar symtom av herpesinfektioner


Griffith RS. et al. ”Success of L-lysine therapy in frequently recurrent herpes simplex infection, treatment and prophylaxis.”

Dermatologica, 1987;175:183-190.

Thein DJ. et al. ”Lysine as a prophylactic agent in the treatment of recurrent herpes simplex labialis“.

Oral Surg Oral Med Oral Pathol, 1984;659-666.

Hur får man vetenskaplig kunskap då?
Jo in i ”tegelstenarna” om kroppens kemi, fysiologi och anatomi.
Där hittar du kunskap om kollagen, proteiners uppbyggnad och aminosyror,  AGE, tarmens genomsläpplighet, näringsupptag, enzymer, vem bygger vad av vad?

Vad högt blodsocker skapar för kemiska proreaktioner i kroppen, prostaglandiner mm. Dessa böcker är grundade på vetenskap. Grundläggande baskunskap- Tyvärr tvingas du efter att ha inhämtat all denna kunskap att sätta systemen själv. Slutsatsen blir din.

Att lägga en för stor vikt vid enskilda små detaljer gör att du snabbt går vilse i idioti. Allt sitter ihop och allt påverkar varandra,

Jag skapade mig en slutsats och provade den på en massa människor, och nu lär jag (vi) mig (oss) av erfarenhet och nyfikenhet. Grunden är vetenskap. Slutsatserna är kvalificerade gissningar.

Och resultatet är din verklighet.