Gnisselzonen omslag jpegJag är inte ens säker på att något är trasigt.

Att binjurarna minskar kortisoleffekten är troligtvis styrt från hjärnan. Inte från binjurarna – de är hela och inte alls utmattade eller trasiga.

Din hjärna stoppar din möjlighet att ta sönder dig genom att den stoppar din energi. Och hjärnan har mäktiga medel att ta till.

Den kan stoppa sköldkörtel och den kan stoppa binjurarna.

Hjärnan har ju två hormon som den använder för att som chef bestämma över sköldkörteln – TRH och TSH. Så det är hjärnan som bestämmer ändå tror vi att det är sköldkörteln som är trasig….

Hjärnan styr över kortisoltillverkningen men inte adrenalitillverkningen i binjurarna.

Och det är spännande. OM det var binjurarna som var utmattade, varför minskar inte adrenalinet?

Men om det är hjärnan som styr blir det logiskt. Hjärnan kan bara sänka det hormonet som hjärnan kan styra över – kortisol. Och då adrenalin inte styrs av hjärnan så är det kvar i hög produktion. För orsaken är kvar – överbelastning av hjärnan.

Du är övertrött men uppskruvad och kan därför inte sova/vila.stress

Varför vill hjärnan minska sköldkörtelhormonen? Jo för om du inte förstår signalen ”trött” så får hjärnan ta över och stjäla energin från dig!

Varför vill hjärnan minska kortisolen? Jo för om du inte förstår signalen ”trött” så får väl hjärnan ta över och stjäla motivation och vakenhet samt minimera minnet för dig!

Och lyssnar du inte i alla fall så sänker hjärnan serotoninet så blir du ledsen, håglös och allt blir hopplöst.

Men adrenalinet fortsätter att pumpa så länge du är kvar i anledningen.

Därför tror jag inte att något är trasigt eller utmattat. Och därför vet jag att alla kan komma tillbaka. Men anledningen till att hjärnan är utmattad måste bort.

Laga hjärna! Inte laga friska organ som hjärnan har stängt ner..