Visst allt går, men frågan är hur smart det är!

Fördelarna är att du nu väljer bra naturlig mat. Du slipper allt skräpmargarin, slipper släpa hem dyrt i vatten i form av lättprodukter, slipper äta VVs hemska kex, kakor och godis proppfulla med socker. Du slipper det ständiga suget och blodsockersvängningarna. Så lite vinst har du gjort rent hälsomässigt.

Du kommer också initialt få resultat. Men det får du i stort sett av alla metoder. (På kort sikt)

SEN kommer de klassiska problemen. Du bantar ju! Äter för lite. Räknar kalorier. Du sätter alltså kroppen i försvar. Den vill spara på reserverna. Du har svårt att få i dig allt du behöver. Hungern kan mycket väl bli ett stort problem. Du provar en metod som du omöjligt kan hålla livet ut. Kroppen sänker sin förbränning för att spara, minskar sin dagliga energiförbrukning. Något som kommer att straffa dig så snart du vill börja äta igen. Du kommer nu ha utvecklat en ny form av jojobantning – fast nu på nyttig mat.

Min stora fråga blir: Varför sätta ihop LCHF med VV, när du kan gå ner i vikt med bara LCHF och slippa alla negativa sidor?
Att äta för lite är dumt. Det skapar övervikt på sikt. Att äta för lite av nyttig mat är också dumt. Du får samma tråkiga långsiktiga resultat på vågen. Fast då blir du i alla fall tjock och frisk. Skratt.

Att gå ner i vikt för alltid tar lite längre tid än att gå ner snabbt  i vikt för att sen gå upp igen. Men spelar det någon roll om det så tar dubbelt så lång tid… OM du nu bara behöver göra det EN gång!