Forskning och studier? Om de representerar sanningen, varför finns det då så många studier som visar på motsatser? Kan det helt enkelt vara så att som man frågar får man svar? Kan det vara så att man frågar så man får det svar man tror man ska få?

Varför har vi satt oss i situationen att sanningen har blivit en fotbollsmatch? Nu står det 3-4 i studier!! Känns som när jag var liten och ”min pappa är starkare än din” (Skratt, fast jag hade ingen pappa. Kanske därför jag fått lära mig att lita på mig själv?)

Varför har studier tagit över verkligheten? Ex.Fullkornsfibrer är toppen när du har problem för magen enligt en massa studier. Sen äter människor dessa i 20-30 år och blir aldrig bättre. Jag (och många med mig) säger då (Helt emot studierna) att ta bort dem, de tillhör inte människans naturliga kost. Magarna blir bra! (Helt emot studierna!!) Och det roliga här är att vi har fel, alla som blir bra har fel och studierna har rätt. För de vann fotbollsmatchen i studieantal med 78-0! Så vi fortsätter att rekommendera fullkornsfibrer. För det säger studierna….

Hade alla studier visat på sanningen i helhet (Inte detalj, detaljer har ingen relevans i livet) så hade alla mått strålande. Alla som tjatar om sina studier har ju redan hittat sanningen. Varför mår vi då inte bra? Vi har ju följt studierna i 20-30 år!!

Jag tänker i alla fall prova på verkligheten. Jag tänker strunta i studierna och förlita mig på kunskap om evolution, kunskap om människokroppen och hur näringsämnena fungerar i vårt kropp. Jag tänker förlita mig på människorna upplevelse av hur de mår och lita på att alla jag träffar känner sin egen kropp bättre än någon forskare som de aldrig träffat. Jag tänker lita på att naturlig kost är bättre än onaturlig kost. Att vi alla är lite olika så vi måste prova oss fram lite.

Jag väljer den vägen. Du väljer vilken väg du vill att ditt liv ska gå. Jag tror ingen äger sanningen. Känn efter vad DU vill.

Hm, men om jag har fel då? Jag har svårt att tro att det kan bli värre 🙂 Så oavsett om det fortfarande finns saker vi måste finjustera så kan vi i alla fall inte fortsätta som vi gör nu. Och hur kan så många må så bra på kost som är så dålig? I min värld är det orimligt att kroppen belönar oss med hälsa för att sen snabbt ta livet av oss.