Jag lyfter en ny tanke till  Anna Bäsén

Jag skriver att jag är ledsen för att folk behandlar dig personligen illa – du svarar med att informera mig om polisanmälan…

Jag belyser att vetenskap konstigt nog skiljer sig i Tyskland kontra Sverige – och du svarar med att alternativ medicin kritiskt måste granskas. Med vilken grund? Den svenska eller den tyska?

Har du överhuvudtaget läst mina rader?

Du är ingenstans påhoppad eller anklagad. Men slår hej vilt tillbaka. Jag upplever att du tagit mina rader som kritik och nu måste försvara dig.

Andas. Våga läsa vad jag skriver. Stanna upp.

Ska vi analysera rådet av att gnaga på en pinne med svensk vetenskaplig grund så kommer vi klockrent att komma fram till att det finns ingen forskning på pinnar så detta är foliehatt och att lura människor.

Men om vi nyfiket analyserar varför foliehatten rekommenderar pinnen och finner att den innehåller aktiva ingredienser i en nivå som skapar skillnad så kanske vi kommer fram till att rådet är riktigt vettigt och vilar på en vetenskaplig grund.

Problemet i den kritiska granskningen som görs är att man nonchalant och lite sarkastiskt söker efter forskning på pinnen.

Och ”dödar” sen både kunskapen och ”foliehatten” i media.

Du svarade aldrig på varför svenska vetenskap var sanning och tysk vetenskap var falsk.

För hade du varit tysk vetenskapsjournalist så hade du kommit fram till en annan sanning. Och det är detta som skrämmer mig lite. Var ligger den stora skillnaden mellan Sverige och Tyskland?

I stället för att gå i försvar, snälla svara i alla fall på denna enda lilla och ofarliga ej personliga fråga. Var ligger den stora skillnaden mellan Sverige och Tyskland?

Jag upplever också häxjakten på din FB-profil som lite obehaglig. Känner igen mig från mobbingtiden i skolan – när mobbarna samlade poäng och mådde personligen bättre genom att förlöjliga. Ditt samlade av hjärtan, gillar och bekräftelse på en annan kvinnas bekostnad gör mig ont i magen.

Är det Sanna Ehdin Anandala du är ute efter, eller är du uppriktigt nyfiken om ifall hennes produkter fungerar? Eller är du ute efter att bevisa att de inte fungerar för du har redan bestämt dig? Och samtidigt sänka henne som person?

För hade du uppriktigt varit ute efter att nyfiket granska för att få resa på sanningen hade du inte redan nu kunnat håna.

Tänk om din nyfikna rättvisa och öppna granskning kommer fram till att produkterna verkligen fungerar?

Hur kan du redan ha en attityd och åsikt? Det är väl inte öppen nyfiken granskning? Du har ju redan bestämt dig!