”Finns det forskning på det?” är nog den mesta inlärda och manupulerande/manipulerade frågan som finns.

De som fått oss/lärt oss att fråga denna fråga är de som skapar forskningen.

De ser till att det finns forskning (som räknas) för det som de vill ska vara sant. Inte ÄR sant utan som de VILL ska vara sant.

Forskar de inte på ämnet så tvingas du säga att nej det finns ingen forskning.

Har någon annan forskat så kommer de hävda att det finns för få eller för små forskningar – så då gills de inte.

Sen kan de styra forskningen genom design. Vanligast är tid och val av målgrupp, men även genom förvirrande sifferdesign som absoluta och relativa %-tal eller genom att mäta fel sak (endpunkten).

Exempel. Är ADHD-medicin bra som behandling? Forskningen visar ja. Men bara för att ingen studie är längre än 6 månader. För hade de gjort en längre studie hade resultatet inte främjat medicinering och pengarna hade uteblivit.

Exempel. Är gestagen lika bra som progesteron? Nja, det vet vi inte, för vi forskar bara på gestagen, så vi vet inte hur och om progesteron fungerar för det finns inte tillräckligt med forskning på det! Ja, på fullaste allvar. De vet inte om kroppens naturliga hormon, progesteron, funkar (fast det funkat i minst 500 000 år). Men kemikalie-kopian finns de forskning på – så då kan man sälja den…

Exempel från verkligheten: ”Jag mår dåligt av gestagen.” Nej det gör du inte, för forskningen visar att du och andra kvinnor inte gör det. (På riktigt, det finns forskning på att du som mår dåligt har fel.) Det finns inget som bevisar att du känner som du känner…

Exempel från verkligheten: ”Mitt barn med ADHD mår tusen gånger bättre utan gluten och med begränsning av socker!”. Nej, du har fel, ditt barn påverkas inte av gluten och socker. Det du och ditt barn upplever är inte sant. Det finns ingen forskning på att er verklighet är korrekt.

Och vi går på det!

Plus att det faktiskt ofta finns forskning som bevisar att verkligheten ÄR sann. Men den är ju gjord av någon som bryr sig och som är nyfiken och vill väl – och där finns inga pengar att tjäna.

Så industrin kontrar med 100 studier för var nyfiken ärlig studie som görs. Så vinner de ping-pong-matchen i antal.

Industrin kontrar också med studier som är 100 gånger större, för de har lärt oss att stora studier har mer sanningsvärde än små. De har pengarna till att köpa ”sanningen”, de har resurserna till att ”skapa” en verklighet som passar deras vinstintresse.

Och vi går på det!

Mest sorgligt är att de hjärntvättar oss totalt i grundskolan och på gymnasiet med slutklämmen på universitetet. Industrin får på detta vis många att springa deras ärenden – helt gratis.

Dessa ”springare” som sen hånfullt delar ut förolämpande etiketter till andra människor. Kallar de anti-, foliehattar och självutnämnda experter. Vanliga människor som springer deras ärenden utan att få något tillbaka.

Nej, jag är inte emot forskning. Jag älskar ärlig och nyfiken grundforskning. Jag är emot köpta, manipulerade och falska ”sanningar”. Jag är emot att din uppfattning, känsla, liv, kropp och erfarenhet kan viftas bort som att den inte finns – jag är emot att det har blivit fel och fult att tänka själv.

Jag är emot att vi har lämnat bort vår egen kunskap, erfarenhet och uppfattning till någon annan. Någon som inte ens vill oss väl utan bara vill tjäna miljarder på att vi lyder.

Missa inte DOPESICK på Disney. (Eller Painkiller på Netflix). Där får du en liten insikt i hur den snälla varma och vänliga läkemedelsindustrin vill ”hjälpa” dig att må bra. Nej, detta är inget unikt. Det unika denna gång var att de trots mutor och hot åkte fast. Vanligtvis kan de ”köpa” sig fri och du och jag får betala.