Allvarligt talat, jag vet inte. Finns det en vetenskaplig sanning? Där är mitt svar tveklöst nej. Inom vetenskapen finns det massor med sanningar och många krockar helt med varandra.

Jag jobbar mest på FB av den anledningen att det där går lätt att bli av med troll.  Här på bloggen där jag ”bodde” för 10 år sen kan tyvärr hatet flöda fritt om det vill sig illa. Därför ”flyttade” jag och använder nu mest bloggen som en samling och bibliotek för allt jag vill spara från FB-flödet.

Både bloggen och min privata profil på FB är mina privata. Alltså inte mitt jobb och jag är inte en betald offentlig person där man kan ställa krav på att jag ska svara. Många vill diskutera med mig, vilket gör mig jätteglad. Men det finns även ett stopp där. Vissa diskussioner tar nämligen aldrig slut. Jag kommer inte ändra mig och du kommer inte ändra dig. Att avsluta en sån diskussion borde vara sunt, ändå anklagas ett avslut för både ditt och datt av den som vill fortsätta i absurdum.

Jag skrev precis detta på FB (vilket även gäller här på bloggen även om jag idag sällan råkar ut för det här nu för tiden.):

Detta är inte mitt arbete. Detta är min privata profil. Här umgås jag med vänner hemma i ”mitt vardagsrum”.

Lite då och då kommer det in en vän som bara vill sitta i min soffa och tjafsa i det oändliga. Någon som kräver all min tid och kräver att jag ska svara, serva samt lägga en massa av min tid enbart på denna vän.

När jag inte vill det så anklagas jag för både ditt och datt. I min värld är det inte att ”bara umgås med ja-sägare”, i min värld är det att sätta gränser och ta hand om mig och min tid. Detta är inte mitt jobb, jag är ingen myndighet eller betald offentlig person.

Du som kräver detta av mig, bjuder du hem vänner som ”tjafsar sönder” hela din middag och alla dina fester? Du är ”hemma hos mig” på min privata profil och i mitt ”hem” samlar jag energi, skratt och välmående.

Jag svarade precis så här på en kvinnas oändliga kommentarer på ett gammalt inlägg och sen avvännande jag henne (Vilket jag snart kommer att bli anklagad för, men det får jag tyvärr ta. Att välja mina vänner anser jag mig dock ha rätt till.)

Mitt svar:
”Du kommer hit och kräver diskussion, du kräver att jag svarar, du kräver min tid och så lägger du till små söta kommentarer ”eller är du inne på att stänga mig ute och bara tillåta kommentarer som styrker dig?”

Vi är så långt ifrån varandra och när du skriver att du litar på factacheckarna, köpt forskning och vägrar sätta ihop vetenskap med verkligheten så kommer vi ingen vart.

– Du har tiden för en diskussion som inte leder någonstans. Jag har inte.
– Du är intresserad av att tjafsa. Jag är inte.
– Du har ännu inte förstått att det finns studier som visar på motsatsen beroende på agenda. Jag har.
– Du kräver min privata tid i ”mitt hem” och anser dig ha rätten att få den.

20 000 andra önskar samma sak.

Det kommer aldrig att finnas en sanning.
Vi kommer aldrig att alla vara överens.

Du väljer att följa en vetenskaplig agenda. Och jag en annan. Vi blir aldrig överens. Och båda kommer ha studier i absurdum.

Jag spelade dessa oändliga ping-Pong-matcher för 10 år sen. (Då gällande mättat fett och margarin) Jag trodde i min naivitet att jag kunde bevisa. Men lärde mig att det finns alltid en köpt studie som visade att margarin var bra och smör farligt. Efter år av tjafs så lärde jag mig.)

Jag släpper diskussionen och väljer information.
Sen väljer alla själv vilken information de önskar lyssna till.

Du kräver min tid. Men du kommer inte få den.

Gällande smör vs margarin så valde jag att följa de forskare som sa att smör är nyttigt och bra. Andra valde margarinets väg.

Så ser forskning ut.

Så länge du inte har den kunskapen och insikten så skapar du en oändlig och meningslös ping Pong-match som bara äter tid och inte har någon vinnare.

Jag har inte tid att spela med dig. Du får spela med någon annan.

Tyvärr!”