Ja visst gör det det!

Och ibland får jag höra att allt finns gratis på nätet så varför betala för det.

Ändå får jag var dag massor med frågor på messenger & mail (som jag inte hinner svarar på). ”Anna, jag vet att du får tusen frågor men bara en kort, bara min. Snälla svara på den” 

Allt finns gratis på nätet. Svårigheten är att du ska ha kunskapen att sålla fakta från tyckande samt vilka delar som fungerar på din kropp och inte.

Det finns inget gyllene facit. Det finns ditt unika svar för ditt unika mål med din unika bakgrund. Och den ska du hitta på flera 100 000 sidor med råd som krockar med varandra och från folk som kan och folk som tror att de kan och från några som bara gissar hej vilt.

Fick en underbar kommentar på FB ”All juridik och lagar kan man också hitta gratis på nätet. Trots det betalar folk tusentals kronor per timme till advokater och jurister.”

Jag jobbar med hälsa, stress, ADHD och ja, jag tar betalt. Detta är mitt jobb. Gissar på att du som har ett jobb också gärna vill få en lön. Gissar också på att du inte jobbar 7 dagar i veckan, alltid – även på semestern. Det gör jag. För var dag jag inte jobbar så har jag noll kronor i lön. Och för var krona jag tjänar betalar jag hälften i skatt.

Jag ger ändå bort ca 20-25 timmar gratis var vecka på FB, Insta och blogg. Men då ger jag allmänna råd och kunskap. Inte personliga specifika råd. Jag tar även Pro Bono-klienter. (Gratis som inte kan betala) då och då.

Jag har kurser, utbildningar och ibland personliga träffar (live eller per telefon) som jag tar betalt för.

Jag får ibland höra att jag bara tänker på pengar. Ler lite då och funderar på varför mitt jobb är så lite värt att det ska ges bort gratis, medan andras jobb ska innebära en lön. Jobbar du gratis 25 timmar i veckan på ditt jobb? Får du hån när din lön kommer den 25:e  för att du ”bara tänker på pengar”?

Funderar också på vem som ska betala mina räkningar som obönhörligen dimper ner i brevlådan. Funkar det att tillsammans med ”Reklam nej tack” sätta en lapp till ”Räkningar nej tack”? 

Och om jag ska tvingas ta ett annat jobb för att kunna ge bort allt gratis så är jag inte intresserad. Och varför skulle min kunskap bli mer värd om jag hann plugga mindre & hann skapa mig mindre erfarenheter men hade ett annat jobb och hälsa bara som hobby? Jag förstår inte den logiken. Att jag kan arbeta heltid med detta och har kunnat sen 2005 är inte för att jag gör det för pengar utan för att jag är duktig på det jag gör och kan. Jag hjälper verkligen människor som inte hitta hjälp någon annanstans.

Jag skäms inte. Jag är ödmjukt stolt (men ja, jag har gjort slut med Jante och jag är självsnäll ,så jag vågar berömma mig själv. Jag vet vad jag kan och jag vet vad jag inte kan.)

Vad har jag investerat för att kunna det jag kan?

Tid: Ca totalt 3-4 års samlade heltidsutbildning i kroppen, i olika omgångar. Ex basmedicin, grund biokemi och grund kemi. Men även till hälsocaoach, kostrådgivare steg 1, kostrådgivare steg 2, massör, personlig tränare, träningsinstruktör, Mediyogainstruktör, pilatesintruktör, taktil massage och lite till.

Tillägg (2024) : Och nu har lag lagt på 3 års heltidsstudier/ universitetsstudier till Hälsovetare med biovetenskap som huvudämne.

Plus ca 4 timmar per dag i självstudier mellan 2000 – 2010. (Var hemmamamma och hade tiden) Därefter bara ca 1/5-1 timme per dag.

Samt: ADHD-coachutbildning (Svindyr utbildning i USA) & Socionomutbildning (3,5 år på universitet) & ACT-utbildning.

Och utanför ämnet: DIHM Marknadsekonom (Svindyr utbildning i Sverige) & Gymnasielärare Handels & Administration.

Erfarenhet: Jag har haft klienter och kurser sen 2005. Jag har varit träningsinstruktör sen 1996. Utbildat Lic. kostrådgivare (som anställd) sen 2009 och i egen regi sen 2012. Utbildat/utbildar Cert. Hälsocoach, Lic Stresscoach, Dipl. Kostrådgivare och Lic. Lymfrådgivare/ Lymfologer och ADHD-coacher.

Skrivit tre böcker om hur vår kropp och hjärna fungerar. Gnisselzonen, Lymfan, Levern & Livet och Energibarn samt ett gäng kokböcker med olika kunskapsdelar. Totalt 17 böcker.  Tillägg (2024): Plus Mina 100 bästa & Så funkar ADHD

Kostnad för mina utbildningar, för att fylla min hjärna med det jag delar med mig av: Ca en halv miljon. Troligtvis mer då jag nog glömt en massa av de mindre kurserna.

Så en timme av min tid är inte 60 minuter. En timme av min tid (och från alla som har skaffat sig en djup kunskap inom ett ämne) motsvarar flera år och åtskilliga tusenlappar. (Och sen försvinner hälften av det du betalar mig i skatt. Den är viktig att komma ihåg)

Vill du kunna det jag kan?
Smit in och läs om UTBILDNINGARNA HÄR

Hoppas att vi ses i framtiden!