Ja visst gör det det!

Och ibland får jag höra att allt finns gratis på nätet så varför betala för det.

Ändå får jag var dag massor med frågor på messenger & mail (som jag inte svarar på). ”Anna, jag vet att du får tusen frågor men bara en kort, bara min. Snälla svara på den” 

MailAllt finns gratis på nätet. Svårigheten är att du ska ha kunskapen att sålla fakta från tyckande samt vilka delar som fungerar på din kropp och inte.

Det finns inget gyllene facit. Det finns ditt unika svar för ditt unika mål med din unika bakgrund. Och den ska du hitta på flera 100 000 sidor med råd som krockar med varandra och från folks som kan och folk som tror att den kan.

Fick en underbar kommentar på FB ”All juridik och lagar kan man också hitta på nätet. Trots det betalar folk tusendtals kr till advokater och jurister.”

Jag jobbar med detta och jag tar betalt.

Jag ger också bort ca 20-25 timmar gratis var vecka på FB och blogg. Men då ger jag allmänna råd. Inte personliga råd. Jag tar Pro Bono-klienter. (Gratis som inte kan betala) då och då.

Jag har kurser, utbildningar och ibland personliga träffar (live eller per telefon) som jag tar betalt för.

Jag får ibland höra att jag bara tänker på pengar. Ler lite då och funderar på varför mitt jobb är så lite värt att det ska ges bort gratis medan andras jobb ska innebära en lön. Jobbar du gratis 25 timmar i veckan på ditt jobb? Får du hån när din lön kommer för att du ”bara tänker på pengar”?

Funderar också på vem som ska betala mina räkningar som obönhörligen dimper ner i brevlådan. Funkar det att tillsammans med ”Reklam nej tack” sätta en lapp till ”Räkningar nej tack”? 

Och om jag ska tvingas ta ett annat jobb för att kunna ge bort allt gratis så är jag inte intresserad. Och varför skulle min kunskap bli mer värd om jag hann plugga mindre & hann skapa mig mindre erfarenheter men hade ett annat jobb och hälsa som hobby? Jag förstår inte den logiken. Att jag kan arbeta heltid med detta och har kunnat sen 2005 är inte för att jag gör det för pengar utn för att jag är duktig på det jag göra och kan. jag hjälper verkligen människor som int4e hitta hjälp någon annan stans.

Jag skäms inte. Jag är ödmjukt stolt (men ja, jag har gjort slut med Jante och jag är självsnäll så jag vågar berömma mig själv.)

Vad har jag investerat för att kunna det jag kan?

Tid: Ca totalt 3-4 års samlade heltidsutbildning i kroppen, i olika omgångar. Ex basmedicin, grund biokemi och grund kemi. Men även till hälsocaoach, kostrådgivare steg 1, kostrådgivare steg 2, massör, personlig tränare, träningsinstruktör, Mediyogainstruktör, pilatesintruktör, taktil massage och lite till.

Plus ca 4 timmar per dag i självstudier mellan 2000 – 2010. (Var hemmamamma och hade tiden) Därefter bara ca 1/5-1 timme per dag.

Samt: ADHD-coachutbildning & Socionomutbildning & ACT-utbildning (alla pågår)

Och utanför ämnet: DIHM Marknadsekonom & Gymnasielärare Handels & Administration.

Erfarenhet: Jag har haft klienter och kurser sen 2004. Jag har varit träningsinstruktör sen 1996. Utbildat Lic. kostrådgivare (som anställd) sen 2009 och i egen regi sen 2012. Utbildat/utbildar Lic Livsstilskonsulter, Lic Stresscoacher, Lic Hälsocoacher och Lic. Lymfologer.

Skrivit tre böcker om hur vår kropp och hjärna fungerar. Gnisselzonen, Lymfan, Levern & Livet och Energibarn samt ett gäng kokböcker med olika kunskapsdelar.

Kostnad för mina utbildningar för att fylla min hjärna med det jag delar med mig av: Drygt en kvarts miljon. Troligtvis mer då jag nog glömt en massa av de mindre kurserna.

Vill du kunna det jag kan?
Smit in HÄR

Hoppas att vi ses i framtiden!