Kom ihåg att det finns få genetiska sjukdomar.

De flesta (inte alla) är genetiska svagheter och genetiska styrkor – epigenitik.
 
Du ärver oftast förmågan att bli sjuk i en sjukdom. Du ärver sällan själva sjukdomen. Du ärver ”on-knappen” – inget mer.
 
Sen kan livet trycka på on-knappen. Och då vi inte får denna kunskap i skolan är det många som av okunskap inte har möjligheten att undvika detta. Tyvärr!
 
Ingens fel – ingens skuld!
 
Och ja, det kan kännas i hjärtat när man kommer på att det hade gått att påverka. Men det får inte vara en anledning till att inte ta upp ämnet. Vi kan ju hjälpa alla som inte har blivit sjuka ännu! <3
 
Och alla ni som råkat trycka på on-knappen, många kanske de flesta, kan trycka den till off igen. Eller i alla fall dimma ner betydligt.
 
Vi får inte med ”skuld & skam” som bas undvika kunskap bara för att ett gäng aldrig fick kunskapen i tid. Vi får inte tillåta fler att blir sjuka med den anledningen.
 
Jag har ”on-knappen” för fetma och diabetes typ 2. Det betyder att jag får vara extra överdriven gällande att trigga dessa två.
 
Sen har jag valt att vara försiktig gällande en massa andra on-knappar – som jag egentligen inte vet om jag har eller inte. Men bara för att vara på den säkra sidan.
 

Vanliga on-knappar är:

1 Högt blodsocker – socker & mjöl (Cancer, hjärt-kärl. demens, diabetes typ 2)
2 Gluten – mjöl (Inflammationer, autoimmuna sjukdomar, värk, ADHD/Autism, energibristsjukdomar)
3 Stillasittande (diabetes typ 2, värk, hormonella störningar)
3 Kasein – mejerivaror (Diabetes typ 1, ADHD/Autism)
 
Mejerier tog jag bort så sent som för 5 veckor sen. Mitt motstånd har varit starkt. Men när lymfsystemet ballade ur och jag svullnade som en elefant. 20 kilo på 4 år så var det dags att ta i den ”heliga kon” <3
 
Kom ihåg – du ärver inga sjukdomar. Du ärver talangen för att kunna få dessa.
 
Och har du inte on-knappen så kan du äta mackor, dricka whisky och röka och ända bli 105 år och frisk. Men vågar du chansa?
 
<3