Jag vet att det jag gör fungerar. Annars hade jag inte överlevt som egen företagare i motströms i 10 år.

En dietist kan ju säga:
– Minska saltet om du har högt blodtryck (Även om ingen blir bättre av det!)
– Öka fullkorn och fibrer vid magproblem (Även om det bara skapar nya problem)
– Ät kakor, chips och extra godis om du har undervikt (Ja, de säger så till barn med magproblem och därför undervikt – jag gråter!)
– Minska på fettet om du har högt kolesterol (även då det inte hänger ihop)
– Öka på kolhydrater och minska på fett om du har diabetes (Även om detta råd i längden dödar patienten)

O s v. Idioti i mångfald.

11897115_973431146053661_2053912233_nJag kan inte göra så. Jag måste komma med råd och kunskap som fungerar. För jag kan inte få en fast tjänst, för jag har inga universitetspoäng där jag lärt mig att fullkorn är bra, margarin är bäst, ät mer kalorier om du är underviktig och de med diabetes, imflammatoriska tarmsjukdomar och hjärtproblem ska ÖKA kolhydraterna och MINSKA fettet…. och utan den kunskapen och de poängen så kan man inte få en fast tjänst och fortsätta med verkningslösa kostråd.

Mina råd måste fungera. Och ganska så omgående faktiskt. Annars öser man snabbt vidare till nästa råd i jakten på att få må bra igen.

Min bättre hälft fick ett mail igår. Från Nederländerna. Där är det extra kul att ”hjälpa till” för de gör alla fel. Ler stort.

i alla fall. Alex går på en kurs (Och ja han är snart även färdig Lic. Livsstilskonsult) På kursen finns en man med svår astma. Många många mediciner där, med lika många biverkningar…

Jag har precis gjort en ”Astma Lathund” så Alex översatte den och skickade ner.

Och i går kom första reaktionen.

På 2-3 veckor hade han minskat medicinerna med 1/3. Och nu skulle han sänka till hälften, han ville bara berätta detta. Och detta UTAN några piller från oss. Nu kommer han dock även lägga på våra allergipiller, för nu har han fått förtroende för att det vi sysslar med verkligen fungerar.

Det är varmt i hjärtat. Så borde dietister TVINGAS jobba. Först bevisa att det verkligen fungera och sen behålla sin kund/patient för vidare behandling.

Det ska bli oerhört spännande att se hur långt det går att läka en man över 35 år som haft astma i hela sitt liv, fullproppad med mediciner. Hur frisk kan han bli? Redan nu är han lyrisk. Astma är en skrämmande sjukdom. Att slippa den och även att bara minska den med hälften måste vara en enorm vinst.

Jag fortsätter nyfiket att gräva vidare. Hoppas på att en dag få jobba MED sjukvården. Att vara ett alternativ. Vilken läkare eller vårdcentral vågar. Jag är redo!

Tillsammans är ett bra ord. Vi behöver samverka för att alla ska må sitt bästa.