från ett Läkemedelsföretag!!

(Typ II)

Det som alltid dyker upp är att det finns en typisk sjukdomsutveckling. Du kommer sakta men säkert att bli sjukare, det viktiga är att det går så långsamt som möjligt….

Varför inte prova lågkolhydratkost när det visar sig att typiska sjukdomsutvecklingen avstannar, eller till och med vänder?

En av de farligaste följderna är akut hjärtinfarkt. Av alla som får hjärtinfarkt har 45% diabetes…. Enligt läkemedelsföretagen (och jag håller med) så orsakas dessa följdsjukdomar av den höga blodsockernivån.

Så varför inte prova lågkolhydratkost då den naturligt sänker orsaken till följdsjukdomarna; för högt blodsocker?

Första tipset är: Rör på dig! (Japp, Läkemedelsföretagen och jag är helt överens)

Sen är deras andra tips: Medicinera. Gärna med två eller flera läkemedel för att få så god effekt som möjligt och samtidigt så få biverkningar som möjligt.

Varför inte prova lågkolhydratkost som alltid ger god effekt och aldrig har några biverkningar?

Efter 10 års tablettbehandling är det tydligen vanligt att man går över till insulin  och får börja ta sprutor. Detta ska tydligen inte bero på att man har misskött sig utan detta ska vara en NATURLIG del av sjukdomen.

Skojar de med mig? Kostråden till diabetiker skapar ju detta problem.

Vad gör läkemedelsföretagen nu? Jo, när det har gått så här långt så rekommenderar de NYA läkemedel för alla följdskador. Snacka om smart affärsidé. Och i denna röra har det ett gäng dietister som springer som marionetter och håller med.

Vad kan jag sen mer läsa i informationsbladen? Jo, sen kommer amputation av fötter, nervsystemet som sköter magen försvagas, potensproblem, försämrad syn, tandlossning och dialys.

Så varför inte prova lågkolhydratkost? Det finns ju inga biverkningar. Men så finns det inte heller en massa miljoner att tjäna…