Hej!
Detta är egentligen inte ett inlägg, det är en dagbok från Costa Rica. Och jag sparar den här bara för att jag vill ha den kvar. Tankar skrivna på FB.

Vill du ”tjuvläsa” min dagbok så ska den läsas från slutet.

Varför göra det enkelt om man kan göra det svårt?

15 juli 2014 – Dagens tacksamheter ❤️

1 Jag är så glad att jag åt färdigtärnad färskt ananas igår. Bättre detox går nog inte att få. Hm! Nu är mitt system snart helt tomt och rensat… Gissar på att min mage inte gillade alla bekämpningsmedel som används här….

2 Jag är så glad att jag inte har bråttom just nu. En toa nära till hands känns bra.

3 Jag är så glad att jag är i Costa Rica och inte i Kina. För då hade jag behövt att pricka rätt i ett hål i golvet. Hm, undra hur de gör det när magen gör uppror? Tratt?

4 Jag är så glad att jag idag kan njuta av att fika ensam i en främmande stad och må bra. (Omöjligt för bara ett år sen.)

5 Jag är så glad att jag i går valde att plugga på ett fik med bara Ticos.

6 Och lite extra stolt när jag bad om hjälp med en sak jag inte förstod i boken.

7 Jag är glad att min mage till 99,99% är en frisk och fungerande mage. Detta var inget kul. (tror det är första gången sen jag var 8 år som min mage bråkar)

8 Jag är överlycklig och tacksam för att detta inte är min hemresedag

9 Jag är glad att jag bokade på ännu en utflykt i helgen. Att jag verkligen använder tiden här att se och uppleva.

10 Jag är så glad att du finns så jag har någon att dela allt detta med.

Har du råkat ut för något irriterande idag? I går? I helgen?
Har du varit med om någon liten kul detalj i vardagen som du vill lyfta? Vill du prova livets positiva glasögon och vånda allt till något bra?

Veckans utmaning. Gör din egen ”Jag är så glad för…”-lista.

Var dag. Helgens. Veckans. Spelar ingen roll.

På med de rosa glasögonen och se fördelar med allt. Riktigt kul och det gör dig gladare. Lovar! 

11 juli 2014 – Dagens tacksamheter såhär inför helgen.

1 Jag är så glad att min dagliga promenad innehåller en massa hemska uppförsbackar. Så även om jag blir så där äckligt svettig på ryggen så får jag starkare både rumpa och lår.

2 Jag är glad att jag får chansen att gå i skolan som vuxen. Nu förstår jag äntligen varför jag inte gillar grupparbeten. Det har inte med att jag är socialt inkompetent som den svenska skolan gärna påstår. Det är att min hjärna är klar innan de andra har börjat jobba och sen får jag sitta och vänta. Och väntan för mig är samma som utråkning och då försvinner min koncentration och glädje.

3 Jag är så glad att jag går om Basic 1. Nu har jag chansen att utvecklas och arbeta vidare i stället för att ständigt jaga ifatt och till slut ge upp för jag inte förstår. Nu lär jag mig  Jag är i den ”dåliga gruppen”. Jag fick gå om. (Valde stolt att gå om) NU mår jag strålande och nu lär jag mig. Nu förstår jag.

Om du vill lära dig kvantfysik på kinesiska, vill du då vara i nybörjargruppen eller i fortsättningskursen?

Tror de flesta av er som en självklarhet svarar – nybörjargruppen. För vem vill vara sämst i en grupp och inte förstå någonting? Det kommer inte ta många minuter förrän du sitter och ritar i blocket eller smiter ut på FB! Och ändå vill många föräldrar sätta sina barn i fortsättningenkursen för ingen vill vara i den ”dåliga gruppen” för då kommer man efter och blir inget i livet… Har vi inte lite otur när vi tänker då?

4 Jag är så glad att jag i morse vaknade med hemlängtan. Det betyder att jag har något underbart att komma hem till och att jag slipper paniken av att lämna underbara Costa Rica och denna, för mig, helt unika personliga resa. Jag har aldrig utvecklats så mycket på så lite tid någonsin.

5 Jag är helt överväldigad över ert mottagande av min nya bok. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att den lever upp till era förväntningar. 

6 Jag är förundrad men glad över hur perfekt mitt ätbeteende är här. Med all daglig stimulans och dagar utan utråkning så kan jag normaläta i bra mängder och göra val som inte fungerar hemma. Intressant. Jag har smakat på och njutit av deras färska frukt, suchi och sockerfritt jordnötssmör. Utan konsekvenser. Jag äter normala portioner och är nöjd, trots att jag hemma är en överätare.

7 Jag är glad att jag kan sova middag när och var som helst. Somnade i soffan i eftermiddags och sov i flera timmar. Ha ha NU kom jetlaggen? Sitter nu och skriver med halva kudden på kinden. 

8 Jag är glad att jag fått använda mina kunskapen som personlig tränare här. Förutom att sprida idén om att kolhydraterna är boven och inte fettet så har jag nu skapat mitt första personliga hemma-träningspass i Costa Rica till en amerikansk tjej. Hon gillade inte mig idag. Och gnällde högljutt när jag satte pekfingret i ömma muskler. Mes 

9 Jag är glad att jag har myror i brallan och min hjärna kräver stimulans. Det gör att jag inte växer fast i soffan.

10 Jag är glad att jag har bokat in alla helger här i CR. I morgon åker jag till Tamarindo Beach. Bara sol och vila. Men det går att hyra häst och rida på stranden, så det ska jag nog göra. Om jag kan rida? Nope, men jag får väl lära mig snabbt. Annars så kommer jag ju ramla av och det vill jag inte. Gillar inte att få sand på händerna.

11 Jag är glad att jag är lite naiv och blåögd. Jag har lovat mig att aldrig lära mig annorlunda. Det gör att jag tror gott om alla tills motsatsen är bevisad. Det gör att jag läser text som om den var snällt skriven tills jag blir bevisad om motsatsen. Det gör att jag blir lurad och bränd ibland. Men det är oerhört sällan vilket i sig gör mig glad. Att vara lite naiv och tro gott om alla gör att jag vaknar glad, ser glaset som halvfullt istället för halvtomt och jag ser livet genom ”rosa glasögon” i stället för genom de grå.

12 Jag är glad att jag som nyårslöfte till mig själv gav detta löfte:

”Jag ska vara lika snäll mot mig själv som jag är mot alla andra. Jag ska ha samma tålamod och förståelse för mig själv som jag alltid visar andra. Jag ska lyssna på alla råd jag ger till alla andra och all tröst och så ska jag följa dem själv”

13 Jag är glad att jag var dag gör mitt bästa för att följa mitt nyårslöfte.

Full fart mot fredag och snart en underbar helg. Njut!

9 juli 2014 – Dagens tacksamheter, live from San Jose, Costa Rica. 

1 Jag är så glad att jag inte längre är rädd för bliltutande (När jag var 10 år blev jag så rädd att jag blev ledsen när någon tutade) Här i Costa Rica tutar man nämligen för allt. För att säga hej, flirta, fråga om du vill ha en taxi, säga att du är i vägen, uppmärksamma dig att de kommer, för att de är glada… Med det är inget Tuuuuuuuuuuuuut utan mer ett tutt tutt.

Bil nummer två tutar på bil nummer ett vid ett rödljus som fortfarande är rött om föraren nummer ett verkar okoncentrerad så han/hon inte missar att köra NÄR det blir grönt. Ha ha ha. (Sant)

2 Jag är glad att jag för ett år sen bestämde mig för att ta åt mig av beröm. Efter ett års konsekvent tränande att suga åt mig av beröm så blir jag idag verkligen glad av beröm. Ett år av att säga tack och lyssna. Det går nu rakt in i hjärtat.

Jag har också upptäckt en underbar bieffekt av att att ta åt sig och uppriktigt bli glad. Den som gav berömmet blir glad över att berömmet når fram… 

3 Jag är därför glad över allt tutande och alla glada tillrop jag får när jag är ute och går. Mindre än 10-20 flirtande per dag har jag nog inte varit med om. Jag tänker inte bli irriterad eller strunta i dom. jag suger åt mig av alla tillfällen, sträcker lite på mig och vinkar glatt tillbaka eller bara njuter. Så behöver du stärka ditt självförtroende – åk till Costa Rica! 

4 Jag är glad att jag mer ofta blir kallad ”guapa” än Anna. Ha ha ha.

5 Jag är glad att jag fick för mig att prova en väg jag aldrig gått förut. Helt plötsligt var jag mitt i stan. Snacka om att jag gått en lång onödig omväg i fem veckor.

6 Jag är glad att jag i fem veckor har gått en lång omväg, det bör ha gett mig lite mer vältränande och snygga ben 

7 Jag är glad att jag hamnade i stan just den minuten jag gjorde. Satte mig på torget och kollade lite fotboll med en massa ticos på storbildsTVn som är uppsatt där. Satt där i tio korta minuter och fick se Tyskland (mot Brasilien) göra 4 (fyra!!) mål. 0-2, 0-3, -0-4 och 0-5. Jag gillar när det händer nåt. Ha ha ha

8 Jag är glad att jag gick vid 0-5. Hann precis hem innan himmeln öppnade sig. Massivt ösregn!!

9 Jag är glad att skolan är i gång igen och att min nya ”profesora” är så bra att jag inte ritade en enda blomma i min bok. (Fast jag kollade på klockan några gånger, det gjorde jag faktiskt)

10 Jag är överlycklig över att jag har blivit brun för första gången i mitt liv… i stället för rosa, fjälla och sen vit igen. Jag är överlycklig över att en tico idag kom fram till mig och tyckte att jag var såååååå brun. Han jämförde våra armar och de var SAMMA färg. Här ska firas. Fram med champagnen! Ha ha ha.

11 Jag är glad över att jag förutom spanskan bara pratar engelska. (Har pratat svenska tre gånger på dessa 5 veckor) Det gör att jag kommer hem med flytande engelska igen. Det var ju 30 år sen jag bodde i USA. Underbart att få tillbaka flytet och tänka på engelska igen. (Jag kan dock inte räkna på engelska, det gör jag på svenska) Men jag tänker på engelska. Lycklig!

God morgon och hoppas att du får en härlig onsdag!

24 juni 2014 – Dagens tacksamheter mitt i festyran för Coste Rica som är vidare.
Grattis!

1 Jag är så glad att jag är här just nu när stan kokar. Jag är faktiskt här!!!

2 Jag är så glad att jag har kunskapen om att jag misskött min kost när jag får kliande röda utslag i armhålorna. Hm!

3 Jag är så glad att jag vet vad jag ska göra när jag har klantar mig så  Jag har ätit för lite råa grönsaker så jag har fått för lite vitamin C så mitt immunsystem får fnatt. Japp köpt mer grönsaker OCH tillskott idag.

4 Jag är så glad att jag är vuxen så jag kan ta beslut och ansvara för konsekvenserna alldeles själv. Det finns inga måsten, bara ett val av alla (ofta tuffa) konsekvenser. (Finns ett måste och det är att dö, men annars inte)

5 Jag är så glad att jag i går bestämde mig för att inte gå den här sista veckan i skolan utan plugga själv så jag kommer ifatt. (Kommer på avslutningen i klassen på fredag) Jag vill lära mig spanska och de hade dragit iväg så jag förstod max 10% på fyra timmar. Zzzzzzzz… och jag är inte här för att rita i mina böcker. Så jag hoppade av och sitter nu på skolgården, ute och pluggar själv till fredag. Stolt.

6 Jag är så glad att jag gick till ”Administracion” och sa till att jag vill gå om Basic 1. Jag vill verkligen kunna grunderna. Känns toppen i kroppen.

7 Jag är så glad att när jag hade handlat och såg folkströmmen med festande firande lyckliga Ticos, att jag inte gick hem utan gick år fel håll och hängde på dom. Jag gick ensam år fel håll för att inte missa det roliga. Tjoho. Jag kan!!

8 Sen är jag lika lycklig för att jag bara stannade i en halvtimme i detta oerhörda tjutandet och biltutandet. Ha ha ha ha. Som de kan föra oväsen när de är glada 😉

9 Jag är så glad att jag valde att sitta ute bland folk på skolgården och plugga (och inte stanna hemma i lägenheten, vilket är lätt när man är själv) En spansklärare från USA som är med en grupp elever ville åka på en utflykt i morgon förmiddag men hon ville inte åka själv… och eftersom jag inte längre har skolan så erbjöd jag mig tjänstvilligt att följa med. Ha ha ha. Som tack ska hon prata spanska med mig hela dagen!!

10 Jag är så glad att jag tog chansen att göra denna resa när livet blev som det blev. Skilsmässa och båda barnen flyttade med 6 veckors mellanrum. Huset blev tomt och jag blev själv. Tack vare detta så sitter jag här och njuter. Jag har nog aldrig mått så bra som jag mår nu. Det finns möjligheter i det mesta som sker i livet. Gäller bara att se dom när tårarna skymmer sikten.

23 juni – Dagens tacksamheter 

1 Jag är så glad att jag inte behöver spanskan till något speciellt, eller är beroende av betyget. Jag gör mitt bästa men måste erkänna, jag är usel på att lära in språk. Ha ha ha.

2 Jag är i samma andetag så lycklig för att jag bodde i USA i 2 år som ung så min engelska sitter. Och att jag valda (när jag förstod språket) att läsa mer engelska hemma efter. Jag gjorde några smarta saker som ung. Ha ha ha.

3 Jag är så glad att jag har använt denna resa för att vidga min komfortzon. Den är oändligt mycket större nu än för bara 4 veckor sen. Det går att lära ”gamla hundar sitta”. personlig utveckling kan nog ske tills vi dör – om vi tillåter det.

4 Jag är så tacksam över min kreativa hjärna som alltid lever sitt eget liv och alltid utanför ramarna. Många tårar och stor förtvivlan under skoltiden – men idag värt varenda tår. Lika spännande för mig som för er att se vad den hittar på.

5 Jag är så tacksam för att jag förstått att jag inte ska passa in i ramen. Att jag har slutat försöka och slutat kämpa. Jag är glad att jag har accepterat att jag inte kan genomföra det omöjliga. Min dröm är nu att få alla att bara vara sig själva. (Naturligtvis med empati och viss smidighet. Mitt jag får inte vara på andras bekostnad.)

6 Jag är så glad för att det bara är i dag av alla dagar som ösregnet är på morgonen. Fast en liten önskan om att solen ska dyka upp har jag 

7 Jag är så glad över uppfinningen 1 Paraply 2 Torktumlare 3 Tåpetare (Ja ni vet sånna skor man petar in tårna i. Det finns en grej mellan stortå och nästa tån. För de kan inte bli blöta!)

8 Jag är så glad att apan jag träffade på en halvmeters avstånd inte hoppade upp på mig, trots att han tog sats flera gånger. (Japp, jag backade lite elegant var gång)

9 Jag är så glad för att jag fick se en apa på en halv meters avstånd. har alltid varit barnsligt förtjust i apor. Tror precis jag fick en ny idé till min Bucketlist. jag vill nog jobba som volontär på nåt apställe någonstans i världen… ja det vill jag <3

10 Jag är så glad att jag ger mig i väg på mina upptäckspromenader fast ingen vill följa med. Att jag inte bara stannar… och missar. Såg en massa spännande (som aporna) medan alla andra vaktade solen på stranden. Deras bruna färg är borta om någon månad. Mitt minne stannar för alltid <3

11 Jag är evinnerligt glad att du finns. Det är en underbar känsla att ha någon att berätta allt för. Jobbigt att uppleva och sen bara ha det själv, inom sig. Du ger mig oändligt mycket mer än du kanske förstår. Sug åt dig! Tack för att du finns och ger mig energi. Att uppleva sig ensam är nog det mest stressande och energikrävande som finns. Du gör att den känslan inte finns trots att jag sitter själv på andra sidan jordklotet.

Tillsammans är ett underbart ord. 

16 juni – Dagens tacksamheter…

1 Jag är så glad för att jag fick följa med på en tur som jag inte alls hade bokat när jag klantade mig och kom TVÅ timmar för sent till min buss. HA ha ha.

2 Jag är så glad för att min hjärna är duktig på att snabbt ta förändringar utan att sura eller bli besviken. Bara snabbt ställa om. Det blev ingen rafting – det blev Zip Line i djungeln. (Linbana högt uppe i träden)

3 Jag är så glad att vajern höll – alla gångerna!

4 Jag är så glad och stolt att jag vågade filma sista gången. YES!

5 Jag är så glad att jag fått vara Tarzan för några minuter. Fastsatt i en ”lian” slängde de ut mig över kanten – tre gånger.

6 Jag är överlycklig att de lyckades fånga in mig den tredje gången så jag inte fortfarande hängde och dinglade där en 20 meter över mark….

7 Jag är så glad att jag vågade ta med mig kameran, hängades i en vajer högt över mark. Ska lägga in bilderna direkt 🙂

8 Jag är så glad att jag vågade. Vilken underbar, helt fantastisk upplevelse. Fylld av dopamin och adrenalin. Känner mig så oerhört levande. YES YES YES!

Hälsningar från en speedad Anna som nu pratar ännu snabbare än vanligt. OCH som lyckats omvandla två mexikanare idag. De kommer i alla fall bli glutenfria tämligen omgående