DÄR tror jag vi har den!

Jag har hela tiden ifrågasatt logiken bakom D-vtaminbrist och att vi bor på dessa norra breddgrader. Orsak/samband stämmer inte.
 
Det har fungerat i 4000 år. Och det fungerar för andra länder på samma breddgrader.
 
Men de senaste 200 åren har det eskalerat och med katastrof de sista 30-40 åren.
 
Och solen lyser inte svagare 😉
 
Alla länder med brist på vitamin D äter vitt socker, har massa mjölmat i sina kostråd och är även fettskrämda.
 
Socker och mjöl ger fettlever – där vit D skulle lagrats.
D är ett fettlösligt vitamin så med fettfattig kost får du brist.
 
Men det fattades en pusselbit.
 
Vad händer om leverns avgiftning inte fungerar?
 
Den oxidativa stressen ökar. Socker ökar också oxidationen.
Och oxidation skapar inflammation som minskar leverns avgiftning ytterligare. (Alzheimers kallas diabetes typ 3)
 
Oxidativ stress är kopplad till tjocktarmscancer.
 
Toxiner ger skador på immunsystemet vilket kan utveckla autoimmunitet (Ex MS, diabetes typ 1)
 
Nedsatt immunförsvar – allmänt ”sjukare” i allt från förkylning till årets influensa.
 
Hämning av enzymaktiviteter – japp, nu är det en massa saker som inte fungerar.
 
Trött på cellnivå på grund av syrebrist.
 
Ångest och försämring av den kognitiva förmågan – ”hjärndimma”
 
OCH – när avgiftningen i levern inte fungerar så störs även de enzymer som är ansvariga för syntesen av vitamin D – vilket ger brist på vitamin D. D3 ska i levern bli till 25-hydroxivitamin D – för att sen åka vidare till njurarna för att bli 1,25-dihydroxivitamin D (vilken är den aktiva substansen)
 
D-vitaminbrist är alltså inte orsaken utan ännu ett symptom på när levern inte orkar göra sitt jobb!
 
(Allt detta påverkar leverns arbetsförmåga vilket försämrar avgiftningen ytterligare).
 
Att bara ta tillskott på vitamin D är som att ta en huvudvärkstablett vid en hjärntumör!
 
Vi måste ta hand om vår lever. Den och vår avgiftning måste fungera.
 
Vad har fått leverns att ”ge upp”?
 

Jag gissar:

1 Amalgam (kvicksilver)
2 Stress
3 Bly (keramikkärl, billiga smycken och gamla kristallglas)
4 Kadmium (vetemjöl)
5 Besprutning av allt vi äter…
6 Industrialiseringen med miljöförstöring
7 Arsenik (ris och vin)
8 Kopparöverdos (spiral)
9 Fettfattig kost
10 Överdos av socker och mjölmat.
11 Dålig hänsyn till tarmen (massa fel vi gjort & många fortfarande gör)
12 Okunskap om halsmandlarna, blindtarmen och mjälten – så många saknar i dag dessa viktiga organ.
13 Okunskap om lymfsystemet och idag många med ett icke fungerande lymfsystem.
14 Ingen kunskap om glycin, glymfsystemet (förrän 2014) och vårt andningsmönster.
15 För ren mat, vi har missat att äta lera.
16 Alla värktabletter och psykofarmaka och antihistaminer många äter som smågodis.
 
Ja, där har vi några idéer.
 
Jag är helt säker på att det inte är brist på vitamin D som skapar sjukdomarna.
 

Bristen på vitamin D är bara ännu en av alla symtom som blir av en ofullständig avgiftning av levern!

 

Lite överkurs då njurarna också är med i detta:

Både D2 och D3 genomgår två hydroxyleringssteg. Det första steget sker i levern (25-hydroxivitamin D). Men detta D kan vi ännu inte använda. Det ska vidare till njurarna. 
 
Det andra steget är alltså i njurarna, där D omvandlas till den aktiva substansen – 1,25-dihydroxivitamin D. Och med trötta njurar kommer du inte kunna njuta effekterna av D.
 
Inte med trött lever heller.
 
Så med tillskott döljer vi upp tusen andra problem, ex med njurarna. Och får vi inte upp vårt värde trots tillskott så vet vi att levern inte orkar.