Riskgrupper borde vara de över 90 år och de som är svårt naturligt nedsatta i sitt immunsystem.

Jag upplever att vi har en massa andra riskgrupper som vi skapat själva.

Rökning
Högt blodsocker/diabetes typ 2
Övervikt
Dålig näringsstatus
Dåligt immunsystem
Biverkning av mediciner
Självskapat lågt kolesterol
Trasig tarm som skapar autoimmuna sjukdomar
Trasig tarm som bidrar till astma
”Dålig mage”
Stress och dålig sömn
Soffsittare
Inomhusvardag
Dåliga andningsvägar på grund av trött lever
Förgiftade kroppar
Rädsla, oro och ältande
m fl.

Många verkar tro att man drabbas av dessa åkommor.
För få förstår att vi skapar dessa själva.

Det är dags att barnen i skolan får lära sig grundläggande biokemi. Så alla själva kan välja om man vill vara frisk, osjuk eller sjuk.

Att bara vara osjuk har denna vår visat sig vara förödande.

”Men Anna, ska du ösa på skuld och skam på oss nu också?”
Nej, men kunskap, ansvar och möjligheter.

Jag är inte frisk och stark för att jag fått det som en gratis gåva från ovan. Jag skapar detta var dag. Jag arbetar för min friskhet, styrka, glädje och energi. Det är inte alltid kul och enkelt, men alternativet är för mig personligen värre.

Jag är inte i riskgruppen tack vare att jag har arbetat på min hälsa i 20 år. (Innan dess gjorde jag alla fel man kunde – av okunskap.)

Du vet väl att virus inte lever?
Hur kan du döda något som inte lever?
Hur kan du ge något som inte lever till någon annan?
Hur kan du ge något till någon annan – men ändå kan du inte få viruset att smitta fler delar av dig själv? (just nu kan vi inte ens smitta levern eller njurarna med Corona trots att dessa är jättenära lungorna.)

I stället för att skälla på varandra, kalla varandra för namn och tjafsa – borde vi inte alla (oavsett vad vi tycker) lägga all energi på att stärka oss själva? Inte trycka ner andra? Eller?

I stället för att du, som tycker tvärt emot mig just nu, lägger din tid på att berätta att jag är ditt och datt – borde du inte stärka dig, dina tankar och din kropp? Lägga fokus på att själv vara frisk, i stället för att lägga din tid på att tala om att jag är dum?

Jag respekterar dig. Jag kallar inte dig för namn. Snälla respektera mig. Jag väljer att vara frisk och trygg. Jag är inte rädd. Och mina ord på min FB är för alla som vill skapa hälsa och slippa vara rädda. Som en balans mot all panik, all skrämsel och i min personliga uppfattning: felinformation!

Men om vi dör då? Ja, då dör vi lyckliga och har levt livet var dag, de dagarna vi hade. Och det enda vi kan vara säkra på är att vi ska dö. Jag är inte rädd för att dö, jag är rädd för att missa livet genom att använda det för att vara rädd för döden.

Lev idag. Njut idag. Och lägg inte din tid på att göra en annan människa illa. Även om han eller hon har en annan åsikt än du 
Jag hoppas att vi under denna vår lär oss att vara vänner fast vi landar olika i hur vi ser på kroppen och sjukdomar.

Jag är säker på att vi styr & skapar vår hälsa.
Jag respekterar dig som är säker på att vi drabbas av sjukdom.