En bra sak med att ha ADHD
– jag har ingen konsekvensbedömning och jag har hyperfokus & hyperenergi (när jag brinner för något – annars är jag trött, håglös och allt är tråkigt)
 
Jag har bara 80-100 år i detta liv på denna jord (som jag vet om)
Nu har 52,5 av dessa redan passerat. För mig är det viktigt att nu inte köra på de sista 47.5 åren på rutin.
 
Det kan ju inte vara så att första halvan ska vara fullt av nytt, spännande, studier, skola, familj, karriär mm och sista halvan en rutinmässig väntan på döden?
 
Jag var i väg på SPA med dottern Michelle Hallén 2011 tror jag det var. Hon är något av det varmaste, smartast och mysigaste jag vet och hon gav mig en idé/kunskap/insikt/uppgift.
 
Uppkrupna i morgonrock sa hon:

”Har du skrivit din Bucketlist?”

”- Öhhh en vadå?”
 
Vi satt sen länge och skrev och jag har fyllt på och strukit efter hand. Detta är något av det bästa jag har gjort. Det gav mig en riktning i livet.
 
Se filmen The Bucketlist (Nu eller aldrig)!
 
Skriv din Bucketlist – och bara ”gört”!
 
Jag skrev och skrev. Alt från litet till stort. Inga begränsningar. Jag skrev saker som jag kanske aldrig har råd eller tid med, men jag skrev dessa i alla fall. Jag skrev småsaker som jag inte vill missa i livets jäkt och ekorrhjul…
 

Jag skrev:

1 Jag vill skaffa mig två utbildningar till (en av dessa börjar i morgon – 7 efter att jag skrev listan.)
 
2 Jag vill lära mig två språk till innan jag dör (Jag kom tack vare denna insikt iväg till Costa Rica i 2 månader för att läsa spanska när jag blev singel efter mitt 5-veckorsäktenskap, en vecka i kloster för att lära mig Nederländska och nu i sommar ska jag på språkresa i 2 veckor och bo i värdfamilj, ha ha ha, för att fortsätta på min Nederländska.)
 
Jag skrev små saker som:
3 Jag vill smaka på insekter
4 Jag vill börja måla igen
 
Knäppa saker som:
5 Jag vill promenera till Amsterdam
6 Jag vill ha en Grand danois som heter Majvor (Det blev en som hette Ragnar men som tyvärr inte trivdes hos oss och fick flytta norröver.)
 
Drömmar:
7 Jag vill prova att bo i ett annat land
8 Jag vill uppleva Australien, Sydafrika och Peru (Peru fick jag uppleva får något år sen)
 
Osv… jag skrev och skrev och blandade stort och smått i ett huller om buller. Bara skrev utan att fundera.
 
Det spelar ingen roll och det blir gjort eller inte, om det är realistiskt eller inte – min hjärna har i alla fall öppnat upp för idén och möjligheten.
 
Nu ser jag fler möjligheter.
Jag tar fler möjligheter.
Och jag har bestämt mig för att använda alla år jag har hela vägen.
 
När det är dags vill jag kunna säga – ”Jag gjorde allt som jag hann, kunde och hade råd till. Resten har jag i alla fall upplevt i mina drömmar.”