Blomkålsrösti

Nytt härligt recept som dök upp i min mail. Tack Christina!

Vad gör man när man får blomkålsmos kvar eller vanlig kokt blomkål? Att värma den dagen efter är ju sisådär. Här kommer en smart receptidé:

100 g ca. kokt blomkål eller blomkålsmos
1 ägg
1 msk Fiberhusk

Blanda ihop eller kör med stavmixer, blanda i 50-100 g riven smakrik ost. Stek platta blomkålsklickar i smör och vänd när den är gyllengul.

Fantastiskt gott till grillad korv eller grillat kött.

4 svar

  1. Hej! Här kommer ett recept till som jag använder till kokt blomkål istället för potatis:
    3 dl gräddfil
    0,5-1 dl majonäs
    1-2 tsk dijonsenap
    ½ pkt fetaost
    ½ rödlök
    ½ purjolök
    salt & peppar

    Smakar helt underbart till en god grillad köttbit…

  2. Pingback: Blomkålsrösti | Lose Weight

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *