Blir du trött av gelatin? Kanonbra. Njut!

Okey, det är inte så bra att bli trött på dagtid, men det är helt underbart att bli trött på natten. Så ta i stället ditt gelatin på en annan tid på dygnet. När? Jag där får du prova dig fram. Någonstans på em-kvällstid så tröttheten dyker upp lagom till läggdags.

Svårt att somna?
Använd gärna spikmattan och andningsminuten. Det är helt ok att somna på spikmattan. Du tar helt enkelt bort den när du vaknar av att du försöker vända dig… 😉 Det går inte att överdosera endorfinerna.

Andningsminuten används på lite annat sätt än vanligt. Du använder samma teknik men räknar nu ner från 100 till 1. Är du fortfarande vaken så vänd igen och räkna från 1 till 100.

Vaknar du på natten?
Håll ögonen stängda. Titta inte på klockan, den informationen kan du inte använda till annat än stress och du kan ändå inte påverka den. Lägg dig på höger sida eller ryggen. Det som känns bäst för dig.

Slappna av och ligg still. Vända och vrida på sig kommer bara att hålla uppe ditt vakentillstånd. (Kroppen vill inte somna för då tappar den kontrollen över din rädsla (stress).)

Du kan nu njuta av att äntligen ha lite ledig tid. Den tiden vi så ofta saknar på dagtid. Ostörd, ledig, lugn tid för egna tankar och funderingar.

Är tankarna i stället planerande, oro eller ältande så “kidnappa” tankarna med att räkna andningsminuten. Du använder samma teknik men räknar nu ner från 100 till 1. Är du fortfarande vaken så vänd igen och räkna från 1 till 100.

Sover du sämre av gelatin?
Ja det kan också hända. Alla är vi olika. Glycinet i gelatinet påverkar en massa olika saker.

Till exempel påverkas leverns förmåga till avgiftning (fas 2). Den är också med i att bygga ATP, vilket är livets energi. Så du kan uppleva att du blir gladare och blir mer energifull.

Glycin är en del i vår hjärna och fungerar som signalsubstans. och här kommer det intressanta. Den har egentligen en hämmande effekt – du blir lugn och trygg. Men den kan också ha en stimulerande effekt – den påverkar dopnamnet och glutamat.

För dig gäller att alltid unvika glutamat och jästextrakt i din kost. Och att ta gelatinet på morgonen och kanske halvera dosen. Sen är det viktigt att du gör av med denna underbara energi på dagtid, så den är slut på kvällen. Att göra av med energi är inte samma sak som att vara slutkörd.

Du vill göra av med den på stimulerande och roliga uppgifter. Så du är trött på riktigt. Det kan vara en kurs, en fika full av skratt, en hobby eller ett träningspass.