Ja, de matar dina tjocktarmsbakterier. Och tjocktarmen är en av de viktigaste spelarna gällande din blodsockermatabolism.
 
Du kan alltså stoppa en viktminskning bara genom att missköta din tarm.
 
Och ja, du kan gå ner i vikt bara genom att sköta din tarm.
 
De bakterierna man fått med från början är de man har. Så om mamman är skrubbad ren, lavemang och kejsarsnitt så finns det inte mycket att bygga på. Men har man tur och mamman slipper duschen, slipper lavemanget och man föds vaginalt så är det en stor chans att man har en bra bakterieflora.
 
Om man inte fått en god flora från början så går denna inte att bygga upp i efterhand (förutom om man får ”bajstransplantantation”) Då är det probiotika som behövs – för resten av livet. För nya bakterier kan inte bygga hållbara kolonier utan måste fyllas på dagligen.
 
Har du en bra flora från början så kan du missköta den och få stora problem. Men då går det att bygga tillbaka den. Det är dessa personer som prisar maten 😉 Och får underbara resultat när de tillsätter fibrer.
 
Oavsett om du måste tillföra bakterier (probiotika) eller du redan har dina stammar, så behöver dessa bli omhändertagna och matade med fibrer.
 
Får man då för sig att äta strikt utan grönsaker kommer problemet som ett brev på posten. Fast det tar några år. Tyvärr.
 
Får vi sen för oss att snabbmata bakterierna med superfibrer som potatismjöl eller bönor så missar vi en massa annat som finns i grönsakerna och som är lika viktiga men för andra funktioner.
 
Så en LCHF med grönsaker, gärna även syrade grönsaker är kanon.
LCHF på biff och bea eller ägg och bacon gör inte samma succé i tjocktarmen
 
Stress och oro är en stor faktor till att bakterierna inte alls mår bra. Så andningsminuten kan i sig ge viktminskning.
 
En tjej gjorde ”allt rätt” och stod envist still i vikt. La till andningsminuten några gånger var dag och gick ner 7 kilo på 5 månande utan någon annan förändring. Långsamt? Nja, innan stod hon frustrerat still. Och 7 kilo på 5 månader är 1,4 i snitt per månad vilket ger 16,8 per år. Eller 33,6 på två år. genom att äta grönsaker och andas rätt <3