Ja, behöver vi äta kolhydrater eller är det ok att ”nolla” och äta strikt?

En viktig kunskap är att oavsett hur du väljer att äta kommer din kropp att bygga minst 20-30 gram blodsocker i din kropp.
 
Den kommer bygga detta av proteiner. Väljer du då att minska ditt intag av proteiner för att ”undvika detta” så kommer kroppen välja att bygga blodsocker av dina muskler i stället.
 
För att din kropp ska vara expert på att hålla ett stabilt blodsocker så behöver din tjocktarm alla bakterier må strålande och ”matas” var dag samt du vill aldrig ha brist på magnesium.
 
Om du missar dessa två viktiga delar kan du skapa dig högt blodsocker och högt insulin på noll kolhydrater. Tyvärr. Jag har sett upp till 14 i blodsocker på ”nollning”.
 
När jag bad klientern lägga till med fritt med grönsaker ovan jord samt 1 dl nötter (mandel denna gång) så minskade blodsockret direkt till 9.
 
När vi sen la på stresshantering som andningsminuten så minskade det till 6-7.
 
Vi la alltså PÅ kolhydrater och blodsockret sjönk.
 
Varför? Jo, för att bristerna i tarmen och bristerna i kroppen gjorde så att kroppen inte kunde sköta sin blodsockerstabiliserande funktion. Vi hade stulit byggstenarna och byggaran för denna uppgift och blodsockret fick fritt spelrum.
 
Så ökningen av intag av kolhydrater kompenserades av att kroppen blev skickligare.
 
Oavsett hur du väljer att äta (alla gör sina val) så kommer kroppen obönhörligt att själv bygga minst 20-30 gram glukos per dag. Varför inte äta den mängden OCH få i dig allt annat som kroppen behåller som finns i grönsaker?
 
Då slipper kroppen brister och kroppen slipper bygga blodsocker. I stället kan kroppen bygga energi, skratt, renovera celler och skapa lite extra härlig känsla.
 
Kroppen har också bara 24 timmar per dygn, och den måste alltid välja det viktigaste för sekunden. Resten gör den ”sen”. Och vi vet att ”sen” inta alltid dyker upp. Eller hur?