Bör barn äta enligt deras behov? Bör barn äta efter vad de är designade för? Nej, det bör de inte. De SKA göra det!

Är barnet aktivt, cyklar till skolan, leker på rasten och spelar innebandy på fritiden, så ska barnet ha lite mer kolhydrater. Bra kolhydrater då är nötter, vanlig kokt potatis och grönsaker och bär av alla sorter. Kanske till och med någon frukt vid tuff träning för att snabbt fylla på kolhydratförråden. Men ingen behöver vräka i sig pasta och mackor. Det finns inget i dessa produkter som är essentiella och inte kan fås på annat vis. Däremot snackar de som marknadsför olika produkter en hel del skit… men inte går vi väl på reklamen? (Ler stort)

Är barnet en soffpotatis, åker skolbuss, sitter inne och spelar kort på rasten och lever framför datorn hela eftermiddagen för att sen flytta rumpan till TVn? Ja, då ska bröd, mjöl, pasta, potatis mm bort. Det bara skadar. Låt däremot frukten vara kvar i vilken mängd som helst. De flesta barn är ju kassa på grönsaker och de vattenlösliga fibrerna behöver vi för att magen ska vara glad. Och om barnen inte överäter på mjöl så klara de allra flesta av att hantera den stora kolhydratmängden i frukt.

”Men barn behöver kolhydrater. De växer ju”

Läs vilken kunskapsbok Du vill. ALLA är överens om att vi inte växer på kolhydrater. Vi växer på proteiner och fett. Så vill Du att Ditt barn ska må bra, se till att du serverar köttfärssås med lite pasta och inte pasta med lite köttfärssås! Blanda gärna i lite grädde i köttfärssåsen för bättre smak, bättre mättnad och fler fettlösliga vitaminer.

Bra mat för barn! Läs mer HÄR