Lyfter en kommentar (lite omgjord) som är viktig att reflektera över:

”Jag har ett ”överaktivt” immunsystem som är  orsaken till ett antal autoimmuna sjukdomar. Här blir allt prat om att ”boosta ditt immunförsvar” lite provocerande – det ska finnas en balans i allt.”


Tyvärr har vi lärt oss att tänka fel där.
 

Du har inte ett överaktivt immunsystem, du har ett triggat immunsystem som anfaller hej vilt.
Det är inte immunsystemet som är orsaken till de autoimmuna sjukdomarna – det är triggningen.
Att stärka immunsystemet gör att de inte slåss på fel ställe. Om du tar bort det som triggar.

Men sjukvården tar aldrig bort orsaken till det triggade immunsystem utan låter ”retningen” finnas kvar och sen ”bedövar” det hela immunsystemet. Och du blir nu känslig mot allt och sitter i en fälla deluxe.

Du vill ta bort det som triggar ditt system till att aggressivt anfalla dig! Och sen stärka immunsystemet.

Tänk dig en stor trygg stark muskulös schäferhund. Den biter aldrig för den är inte rädd. Trots att den är stor och stark – eller kanske till och med därför.

Tänk dig nu en svag, undernärd rädd schäferhund som du hela tiden smäller till med en pinne. Den biter dig, garanterat en dag. Just för att den är rädd och ständigt under attack.

 

Vårt immunsystem är som ”en schäferhund”.

 

Jag vill lära ut hur vi tar bort pinnen och bygger trygghet.

Sjukvården försöker, någorlunda, hålla ihop käkarna – så gott det går. Men lite då och då hugger hunden i alla fall… och på nya ställen.
Tänk på att tarm och hud ofta hänger ihop. Så bråkar din hud är det alltid en bra idé att lägga fokus på en glad tarm (lera) samt extra kärlek till huden. (Herbal Wonder och Calendula)
Läs gärna mer på LATHUND TARM