Äntligen har Äkta vara dykt upp i en affär.

Jag tror att det kommer att sprida sig ganska så snabbt. Äkta vara är toppen, men samtidigt oerhört sorgligt att det ska behövas. Och att det ska behövas i Sverige. Vi som trott och fått för oss att VI har i alla fall bra produkter.

Det som är viktigt dock, är att Äkta vara betyder inte Nyttig vara. Äkta vara betyder att du får det du tror att du får. Det betyder att du inte blir lurad. Är det rökt skinka så är den rökt och inte smaksatt med rökarom. Står det svarta oliver så är det svarta oliver och inte färgade gröna omogna lutade oliver. DET är bra! Mycket bra. Men Olw Chips är trots sin märkning INTE en nyttig produkt. Och här tror jag att det kommer att finnas en fälla. Många vill hitta en märkning som visar till Bra val så man själv slipper tänka. Du kommer väl ihåg när Dödskallemärkningen kom? Visst ja, de flestas kallar den för Nyckelhålsmärkningen… I alla fall. Helt plötsligt trodde alla att om man bara följde det lilla nyckelhålet så blev det bra. Så fel vi trodde då.

Äkta vara är en underbar märkning för något som borde vara självklart. Äkta vara är inte ett märke för Nyttiga val. Men nu vet du att köper du Olw Chips så får du det skräp du önskar och inte en massa annat dolt skräp. Och vi som vill välja bra produkter och nu tittar på Äkta vara, vi vet att vi inte blir lurade. Våra nyttiga oliver ÄR nyttiga oliver. Jag ser fram emot att fler produkter blir märkta. Speciellt fler BRA och för kroppen nyttiga produkter.