Kan man verkligen det?

Ja, jag hävdar att det är så. Problemet är att vi använder metoder. Gör något under en kortare tid för att sen gå tillbaka till den kost som från början skapade problemet.

De metoder vi vanligtvis använder är fettsnåla, kolhydratrika kalorifattiga metoder. Det gör att kroppens fettförbränning blir sämre och sämre. Två anledningar. Det kroppen gör ofta blir kroppen bra på och tvärt om. Med lite eller inget fett i kosten så fettförbränner kroppen ytterst lite. Vi har också mycket insulin i kroppen vilket innebär fettinlagring på bekostnad av förbränningen.

Alltså problem nummer ett: Dålig fettförbränning

Sen äter vi på svältgränsen. Ju mindre vi äter desto duktigare är vi. Pulverdieter har ju aldrig varit så stora som de är nu. Det gör att kroppen går in på försvar. Den försöker helt enkelt anpassa sig. Den sparar på ALLT den kan. Värmesystemet, termogenesen, är en sak som kan spara mycket energi. Vår dagliga kaloriförbrukning går helt enkelt ner.

Problem nummer två: Efter många års bantning så förbrukar du mindre energi per dag än du gjorde INNAN du började banta. Du måste nu alltså äta mindre mat bara för att stå still.

Sen har vi problemet med att idiotbanta med något knäppmetod som inte går att hålla. Du vet när vi ger upp efter några dagar eller veckor och vråläter/ hetsäter för att vi ska ju ändå börja om på ”måndag”… Och eftersom måndagen betyder en ny svältperiod är det ju bäst att ta chansen att få njuta av allt det goda….

Problem nummer tre: Eftersom du oftast underäter tror kroppen att den ska dö. Så de få perioderna när du äter så lagrar kroppen allt vad den bara kan. Det känns som att du kan gå upp 5 kilo av en 1 kilos godispåse.

Så ja, du kan banta dig fet.

Sen finns det de som ÄTER sig feta. De har mycket lättare för att gå ner i vikt om de vill.

De överäter kolhydrater OCH fett. Så de har en bra fettförbränning, men också en bra inlagring. Därför blir de feta. De äter också alldeles fööör mycket mat var dag, vilket de kan eftersom kolhydrater i socker- och mjölform blockerar dina naturliga mättnadskänslor. Kroppen tror att det finns fri tillgång på mat och kan därför tillåta sig en bra och hör energiförbrukning under dagen. Dessa fryser sällan till exempel. Så med en orädd kropp, bra fettförbränning och en bra total energiförbrukning är det mycket enklare att gå ner i vikt.