Är det ok att journalister springer sjukhusens ärenden och förmedlar reklam för att skära i barn som om det var fakta?
 
Torsten Olbers får helt oifrågasatt hävda att när 1 av 4 barn måste opereras om, så är det goda nyheter. 25% måste opereas om och det är goda nyheter?
 
Och då har de inte tagit upp antalet ANDRA komplikationer. Jag skulle vilja veta hur många totalt som hade komplikations, den siffran glömde de tydligen bort. Att 25% måste opereras om är enormt stora siffror! Inte ”goda nyheter”
 
Torsten Olbers får helt iofrågasatt hävda att vitamin- och mineralbrister är något som de måste ta lärdom av. Vitamin- och mineralbrister är inte ett litet problem – det kan förstöra ett liv. Det kan skapa depressioner. det kan skapa blodbrist. det kan skapa hjärnskador. det kan skapa allergiska problem. Det kan skapa livslång sjukdom! ”Ta lärdom av” – det visste de väl för tusan innan de skar i barnen (om inte så hade jag kunnat berätta detta för dom)
 
Torsten Olbers får helt oifrågasatt hävda att en lösning är att de får komma in två gånger och få högre doser vitaminer och mineraler än de behöver.
 
Varför ställer inte journalisten en enkel motfråga? ”Torsten, går det verkligen?” Jag kan svara direkt på den med ett tydligt och tvärsäkert NEJ! Det var det dummaste och mest okunniga jag har hört på länge.
 
Torsten Olbers får helt oifrågasatt hävda ”Men trots komplikationer och utmaningar som kan uppstå när tonåringar genomgår gastrisk bypass säger Olbers att operationen har så många positiva effekter att de överskuggar frågetecknen” för annars hade ju hans ”försökskaniner” opererats i onödan.
 
Han måste säga att det är en succé. Hans karriär hänger på detta. Hans rykte hänger på detta. Om han berättar faktiska fakta så är han körd. Han måste vända denna katastrof till ”goda nyheter”
 
Och journalisten och tidningen Svenska Dagblandet springer så gärna hans ärenden. Skrämmande, riktigt läskigt faktiskt.
 
Jag trodde alla journalister var kritiska och tänkande. Så fel jag hade.
 
Torsten Olbers får helt oifrågasatt hävda hur duktig han är och hur han nu med dessa ”goda resultat” kan fortsätta detta vansinne.
 
Jag kan inte ens hitta journalistens namn. Men snälla SvD, kan ni inte göra ett reklaminlägg om mig med? Utan ifrågasätta något!