Ja, hur långt är ett snöre? Men det finns i alla fall anledning att reagera när någon som önskar viktminskning har mat och recept som sitt största intresse.

Det händer mycket i din kropp när du ser bilder på mat. Och vill du uppnå en viktminskning så kanske det inte är det allra bästa valet att ställa in hjärnan och kroppen på mat. På at hitta mat, äta mat och lagra mat! Och sen ska du lägga all din kraft på att tacka nej till kroppens naturliga, och oerhört starka överlevnadsinstinkt, att ÄTA!

Många som vill gå ner i vikt har mat och recept som sin allra största fokus, för några är maten det enda intresset.

Jag tror att för att lyckas måste livet innehålla mer och fler inspirerande fokus. Vi måste leva livet och inte äta det!

Så, Tankar på mat. Blicken på recept. Prat om mat. Allt detta skapar problem. Fokus på mat och att äta eller inte äta bör jobbas bort.

Vill du prova redan nu? Skriv ner tio saker som du vill göra i stället. Tio saker som kan fylla ledig tid en vardag. Saker som ger din dag ett värdefullt innehåll. Jag provar….

1 Planera en jordenruntresa ( som jag kanske aldrig har råd med)
2 Ringa underbara Ulli som alltid får mig att skratta
3 Fortsätta på min 500 lista.. (500 saker jag vill göra innan jag dör)
4 Träna
5 Börja läsa en av de tusen böcker jag köpt och vill läsa men inte hunnit
6 Gå ut med Pucken (hunden) och hans älskade boll, en långrunda
7 Fika med kärleken
8 Messa dottern som nu är i London… Saknar.
9 Fixa överraskningskvällsmys för mannen i kväll. Hyra film. Tända ljus. Filt.
10 Planera 2018

Nu är det din tur. Vad har du för roliga saker att göra, planera, skapa och drömma om? Delar av livet som är annat än att tugga?