Ja.
Nej.

Eller det beror på vara och vem som tycker. Och när.

Jag tycker om när logiken inte bara haltar utan tvärkör rakt i diket – och ändå finns det de som håller kvar vid de vetenskapliga studierna.

Denna gång gällande amalgam. Lyfter en underbar kommentar från en tandläkare som vågar tänka själv och nyfiket ser och ifrågasätter:

”Jag är ju utbildad tandläkare och har i fem års grundutbildning fått lära mig gängse syn på forskningen.

Jag vet att jag reagerade på materialet amalgam redan på tandläkarhögskolan. Sen kom jag att på 1990-talet, av en slump och en ambitiös ung kvinnlig civilingenjör att koppla ihop sjukdomsbild med 7-8 oädla metaller i munnen som rostar 24 timmar per dygn, tillsammans med kvicksilver.

En del tål att krydda all sin mat med rost och kvicksilver. En del blev sjuka.

Stora doser vitamin C och selen och uttag av amalgamfyllningar varannan månad hjälpte dessa multisjuka personer att sakta komma igen. Det var så intressant att se.

Svensk forskning vidhöll att amalgam är ofarligt, men nåde dig om du som tandläkare släpper ut det i avloppet!

Det ur patientens mun uttagna amalgamet, skulle hämtas av Stena Miljö med bilar som hade dubbel plåt. Samma bilar som körde utarbetat kärnbränsle.

Men i munnen var det ofarligt!

Där bestämde nämligen Socialstyrelsen.

Av någon anledning var det många människors kroppar och hjärnor som inte begrep, att det var farligt för hela vår miljö, utom just för människor, där det alltså var ofarligt ”