Nej, äggvitan är inte naturligt inflammationsdrivande.

Och ja, jag vet att detta är kluddigt. Men vi vill hålla tungan rätt i mun och verkligen ha koll på näringsfysiologi, fysiologi och biokemi.

Det är dock äggvite-proteinerna som kan skapa inflammation hos vissa. Det stämmer.

Men vitan är inte i sig inflammations-drivande. Den är full av underbara proteiner, några av de bästa sammansättningarna som finns i naturen. De matchar till 97% vårt behov.

Och gulan är aldrig helt proteinfri även om den mest innehåller fett och kolesterol. Så att slänga vitan är mest matsvinn samt när man sen äter gulan får man ändå i sig några proteiner. Och om kroppens immunförsvar reagerar så räcker det med ett…

Vitan innehåller även ett underbart ämne som heter lysozym och som är bakteriedödande.

Men ja, vissa personers immunsystem går igång på vitan på grund av vaccinationer där man odlat viruset på äggviteämnen. Inte alla, men vissa. Och att det skiljer sig beror på om tarmen läcker eller inte. Annars kommer nämligen inte proteiner igenom tarmen och in i kroppen, utan bara aminosyror (såsom det ska vara). Och aminosyror triggar aldrig immunsystemet och kan därför aldrig driva en inflammatorisk process.

för vem och varför är viktigt än en gång.