Anpassa inställningar för samtycke

Vi använder cookies för att hjälpa dig att navigera effektivt och utföra vissa funktioner. Du hittar detaljerad information om alla cookies under respektive samtyckeskategori nedan.

De cookies som kategoriseras som "Nödvändiga" lagras i din webbläsare eftersom de krävs för att möjliggöra webbplatsens grundläggande funktioner. ... 

Alltid aktivt

Nödvändiga cookies är avgörande för webbplatsens grundläggande funktioner och webbplatsen fungerar inte på det avsedda sättet utan dem.Dessa cookies lagrar inga personligt identifierbara uppgifter.

Inga cookies att visa.

Funktionella cookies hjälper till att utföra vissa funktioner som att dela innehållet på webbplatsen på sociala medieplattformar, samla in feedback och andra tredjepartsfunktioner.

Inga cookies att visa.

Analytiska cookies används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om mätvärden, antal besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla etc.

Inga cookies att visa.

Prestanda cookies används för att förstå och analysera de viktigaste prestandaindexen på webbplatsen som hjälper till att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna.

Inga cookies att visa.

Annonscookies används för att leverera besökare med anpassade annonser baserat på de sidor de besökte tidigare och analysera effektiviteten i annonskampanjen.

Inga cookies att visa.

Är äggvita inflammationsdrivande?

Nej, äggvitan är inte naturligt inflammationsdrivande.

Och ja, jag vet att detta är kluddigt. Men vi vill hålla tungan rätt i mun och verkligen ha koll på näringsfysiologi, fysiologi och biokemi.

Det är dock äggvite-proteinerna som kan skapa inflammation hos vissa. Det stämmer.

Men vitan är inte i sig inflammations-drivande. Den är full av underbara proteiner, några av de bästa sammansättningarna som finns i naturen. De matchar till 97% vårt behov.

Och gulan är aldrig helt proteinfri även om den mest innehåller fett och kolesterol. Så att slänga vitan är mest matsvinn samt när man sen äter gulan får man ändå i sig några proteiner. Och om kroppens immunförsvar reagerar så räcker det med ett…

Vitan innehåller även ett underbart ämne som heter lysozym och som är bakteriedödande.

Men ja, vissa personers immunsystem går igång på vitan på grund av vaccinationer där man odlat viruset på äggviteämnen. Inte alla, men vissa. Och att det skiljer sig beror på om tarmen läcker eller inte. Annars kommer nämligen inte proteiner igenom tarmen och in i kroppen, utan bara aminosyror (såsom det ska vara). Och aminosyror triggar aldrig immunsystemet och kan därför aldrig driva en inflammatorisk process.

för vem och varför är viktigt än en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *