En tjej på en av mina kurser var allergisk mot skaldjur och nötter, våra naturligt mineralkällor. 

Hon ville inte ta tillskott men få i sig alla mineraler i alla fall och sa till mig: ”Anna, lös det!”

Så då blev det ”Supersaltet” som i gruppen fick namnet ”Annas supersalt” – eftersom tjejen var lyrisk redan efter några dagar. Efter nattliga kramper och en massa myrkryp i många många år, så sov hon redan efter 4-5 dagar en hel natt utan att vakna i panik av att vaden ”låst” sig. Så fånigt namn, men underbar anledning.

Hur mycket ska du ta? Ja, hur långt är ett snöre? Din brist och behov avgör. Du vill ta så mycket att ditt problem försvinner, men inte mer än att du och din mage mår bra. Överdoserar du salt så slänger kroppen ut det igen – du kan alltså kräkas vid överdos.

1/2 – 1 tsk kan vara ett bra riktmått på ungefärlig mängd att prova sig runt. Börja alltid på den lilla mängden. Mer är aldrig bättre. Rätt är bäst. Så lite som möjligt med full effekt är målet.

Supersalt

1/3 Havssalt – grått o tvättat. (T ex DETTA )
1/3 Himalayasalt (Finns överallt)
1/3 Örtsalt med kelp (T ex Herbamare, Trocomare. Finns överallt.)

Blanda och använd som vanligt salt. Innehåller i stort sett allt. Men lågt på selen så där fick vi läge till ett tillskott i alla fall. Men det var okey. Ni som inte är nötallergiker kan lägga till 2-3 paranötter per dag.

Intag

Kallsup – blanda saltet i vatten, rör om noga och ta den som en shot.
Tequila Light – Lägg saltet i handen och skölj snabbt ner med citronvatten.

(Jag tjänar noll kronor på detta)