Ler med hela ansiktet! Nej, jag har inte fallit i pengafällan. Jag tänker inte lura på dig en massa dyrt onödigt, och ibland till och med skadligt, skräp. Än en gång, du ska kunna köpa alla produkter av alla märken i alla affärer.

Men vill du nu detoxa dig så kommer här lite tips och idéer… Idéer på Annas Detoxvårstädningskur!!

Under en period av 1-3 månader… (Ja, det tar tid) tar du bort allt rött kött som fläsk och nötkött. För att vara extra snäll kan du ta bort fågel också. Ät i stället massa fisk av alla sorter. Och ägg.

Ät bara naturliga produkter (det betyder naturliga för människan! Allt som är naturligt, alltså från naturen, är inte nyttigt. T ex flugsvamp… fast ekorren älskar flugsvamp!) vad menar jag då med naturligt? Jo, välj nötter. Välj grönsaker och frukt & bär. Ju mer färg desto bättre. Köp inte ”dyrt vatten” som gurka och sallad. Välj broccoli, röd paprika och blåbär.

Vill du vara riktigt duktig så ta bort mejeriprodukter under denna tid. I alla fall så många du bara kan.

Vad finns nu kvar att äta? Fisk, gärna fet fisk (eftersom det annars blir svårt att få ihop tillräckligt emd fett), ägg (ekologiska/kravmärkta) & skaldjur i alla former. Grönsaker (ekologiska/kravmärkta) i alla former, bär (Ekologiska/kravmärkta) och nötter. Avokado, kokosfett, olivolja och rapsolja. Hm, sisådär svårt att få ihop spännande mat på. MEN hur varierande är dessa Detoxblandningar?

NU är det dags för dig att hjälpa till? Hur många goda Fisk o grönsaksrecept kan du? Skaldjursrecept? Omelettrecept? Skicka jättegärna in dina förslag och recept, så hjälper vi varandra.

Laxburgare är kanongott. Fisk i folie likaså. Skaldjursomelett. mums!

Vatten och grönt, rött eller vitt tea! 1-2 liter per dag

SÅ! Där har vi en vettig detoxkur. Kroppen får fortfarande jobba, inga tomma magar. Bakterierna (våra kompisar som håller vår ”mage” fungerande) i tarmen får mat och slipper sköljas ut. Vi får i oss alla näringsämnen vi behöver. Allt från proteiner till antioxidanter. Måltiden är full med vattenlösliga fibrer och vi får det fettet vi behöver. (Ägg har en bra blandning av alla våra fetter)

Långsam kur? Ja. Precis som kroppen vill ha det. Visst är den trist och tråkig? Men tyvärr är det kroppen ensam som bestämmer över hur den ska må. Vi har inte mycket att säga till om. (Även om vi har försökt på en massa olika konstiga vis i några år nu, men kroppen svarar ju bara med att bli sjuk och fet.)

Tappade du sugen på detox nu när det inte fanns en snabb och smidig genväg? Ja, då kan du äta nyttigt och röra på dig under resten av ditt liv, så blir det bra i alla fall. För kroppen finns inga kvickfix…

Läs mer om LEVERN så vet du vad du behöver för att renas.
https://www.annahallen.se/levern