Stämmer allt du läser i tidningen? Nix.

Skriver journalister det du säger? Nja, inte alltid.

Vinklas reportage? Jajamensan. Det ska säljas lösnummer.

Kan det komma in rena faktafel? O ja!

Men jag är ändå oerhört nöjd med både Expressen och Aftonbladets bilaga. Båda med namnet ”Söndag”. Båda journalisterna fångade upp det viktigaste. De VILL gärna läsa in en mer tolerant nivå gällande frukt, trots att jag inte förespråkar det. Men det känns ok i alla fall.

De förenklar också min viktresa. Tillskriver allt till LCHF trots att resan varit både längre och besvärligare. Men de skriver en artikel, inte en bok om Anna och hennes liv.

Jag har gått ner 32 kilo (ca). Häften genom att svälta mig med idiotmetoder. Hälften genom GI/LCHF. Hur såg då min GI ut? Jo vispgrädde, smör och fet creme fraiche, kött fågel, ägg och fisk. Plus det jag nu har tagit bort: frukt, quinoa och bönor.

Jag åt BARA fullfeta produkter som GI:are. Däremot kunde jag inte hantera frukten och jag tillät mig ibland undantag, vilket jag inte heller klarade av. Av den anledningen blev jag mer och mer strikt. Jag använde även då den näringfysiologiska kunskapen. Har aldrig följt en metod under 2000-talet. (Förutom de första trevande stegen med Montignacs bok)  Har ju själv känt till näringsfysiologi, näringslära samt hormonlära. Men visst var det behagligt att tillhöra ett ”gäng”.

Denna tilhörighet till GI förföljer nu mig. Ler stort. GI-Anna som tidigare var mitt namn är mycket svårt att radera ut. Det har gjort att jag nu inte använder LCHF. Vill inte bli LCHF-Anna. Jag vill vara Anna Hallén som arbetar med lågkolhydratkost och naturliga fetter.

Jodå, jag har fått frågan om jag då tar avstånd från LCHF. Klart jag inte gört. Jag lever ju så. Jag vill bara inte hamna i ett nytt fack. Tänk om kunskapen fortfarande kan utvecklas? Tänk om vi inte har hittat det ultimata svaret? Ska jag då tvingas arbeta bort FYRA bokstäver i stället för TVÅ. 🙂 Det kanske tar dubbelt så lång tid.

Vi är på rätt väg. Tveklöst. Men vem vet, kunskapen kanske kan förfinas? Vi kanske har lite till att lära…

Jag var bland de första med GI, runt 2000. Jag var bland de första med LCHF, runt 2005. Jag har ingen aning om när skiftet skedde. Det var en långsam övergång. I alla tio åren har jag ätit naturliga fetter och mycket lite kolhydrater. Men utveckling är härligt, spännande och nyttigt. Jag tycker att det är ok att tidningen gör några förenklingar. Hoppas att du håller med.