Vad är rätt och vad är fel?

Mitt svar blir alltid ”för vem och varför?”.

När ni följer mig så grundar jag mina svar på att:

– det ska vara så enkelt att jag/du orkar följa råden i 30 år. (och vi orkar olika så mitt svar är nog inte samma som ditt svar. Men jag har förhoppningsvis väckt en tanke att tänka.)

– det ska vara så lite uppoffring som möjligt till så stor vinst som möjligt. (Och olika saker innebär olika uppoffringar för olika människor, så det jag ser som uppoffran släpper du kanske lätt och tvärtom. Sen till vinsten, ett exempel är mejerier. Någon tar bort och får ingen vinst. Andra tar bort och mår tusen gånger bättre, alltså en enorm vinst. Olika för alla.)

– det ska vara ”back to basic” plus de tillägg just du tål, om du överhuvudtaget vill göra tillägg. Vad är då ”back to basic”? Jo, vår evolutionära kost – stenålderskost med naturliga fetter och inte en massa sött. Tillägg? Ja det kan vara mejerier, det kan vara moderna undantag… vad DU tål! Saker du kan välja till för livets lyx utan konsekvenser för dig och din hälsa.

– det ska fungera. Om alla levde ett arteget liv så skulle det räcka med artegen kost. Men många idag lever med stress, lever utan grön natur, lever inomhus störe delen av dagen o s v och då behövs ibland en lösning utöver bra mat.

Tyvärr.

stressMen så ser livet ut för många år 2015. Vi lever ett icke art-eget liv. (Många djur på djurparker dör om de lever så långt från sitt naturliga liv som många av oss gör. Andra slutar få ungar och samlar på nya sjukdomar.

Så jag har öppnat dörren för nya tankar och nya lösningar. När kost och rörelse och återhämtning inte räcker hela vägen.

Det är dock grunden. Basen för att lyckas.

Att söka lösningar utanför ramarna kräver att jag är både öppen och skeptisk. Inte gå på allt och samtidigt hitta det som faktiskt fungerar.

Att våga utan att bli lurad.

Lertabletterna och lerringen är två av dessa.

Lerringen vägrade jag lyssna om, skrattade åt fåningheten och himlade med ögonen i 5-6 månader. Sen provade jag för att bevisa att det var bluff. så jag slapp höra tjatet.. Snacka om att jag tappade hakan när det fungerade. Då satte jag igång projekt motvalls. Ville inte köpa det jag faktiskt själv kunde uppleva om jag inte kunde förstå VARFÖR. Efter ytterliga 1-2 månader hade jag greppat kemin bakom.

Lertabletterna lät mer logiskt i min hjärna så jag bestämde mig direkt för att testa dom på ett gäng som skulle återkomma med sin feedback till mig. De fungerade.

Så…att söka lösningar utanför ramarna kräver att
man är både öppen och skeptisk. Inte gå på allt och samtidigt hitta det
som faktiskt fungerar. Men visst är det läskigt och skrämmande. Jag måste tänka själv. Jag måste våga lyssna. Jag måste tänka utanför ramarna.

Och tillsammans med nyfikenhet och viljan att hjälpa så ska jag inte bli lurad. För då lurar jag ju dig på köpet. Och det får absolut inte hända.

Jag kommer fortsätta att vara kritisk. Mycket. Jag lovar.