När jag var barn fick jag ofta frågan: Vad ska du bli när du blir stor?
Jag svarade alltid: ”1 å 80”

– Nej inte så. Vad vill du GÖRA när du blir stor?
”Hjälpa andra!”

Jag visste då inget om min unika hjärna. Visste bara att jag inte förstod det andra verkade tycka var lätt. Jag visste att jag var snäll och att jag var utan vänner och mobbad. Jag förstod aldrig varför. Det kändes ologiskt.

Min hjärna var extremt smart och snabb och stod helt still i skolan.Det kändes som jag var tvångsplacerad i och levde i slow motionland och för att inte somna så satte jag lite fart på gänget och läraren. Det går ju inte att få ett sammanhang om de pratar med ”ett ord i minuten”….

Det tog 40 år innan jag förstod att de var NT (neurotypiska. Alltså helt vanliga) Och NT kan leva i slow motion. Det är deras normaltillstånd och superkraft. Jag vet, visst är det imponerande?

NT kan också göra tråkiga saker på vilja. Ännu en superkraft NT har, de kan göra tråkiga saker på vilja. Jag är imponerad!

Vilja ÄR dopamin och utan dopamin finns inget som heter vilja. Jag tror jag förstod vad det var någon gång efter 25 år. Hm! Så det var detta magiska tillstånd de önskade frambringa när de surt sa ”Skärp dig Anna!”?

Bokföring är tråkigt! Jag sätter hellre en nål i ögat än att göra min bokföring!

Jag blev aldrig 1.80 cm. Missade med 4,5 cm.
Men jag har alltid hjälpt andra. Får ibland frågan: ”Men Anna varför gör du det här för mig?”
”Ja, varför inte? Jag är stark, modig, naiv, klok och evinnerligt snäll, så varför inte?”
Ja, klantigheten och klumpigheten får ni på köpet. Oförmågan att tänka till ”före”, likaså. De liksom ingår i paketet.

Idag är det en liten milstolpe i mitt liv. Det tog 55 år
Tack vare 10 andra stora hjärtan som jobbade gratis så blev boken ”Så funkar ADHD” verklighet!
Tack vare flera hundra av er så samlade vi ihop över 30 000 kr.
Och idag kommer 10 stora nya underbaringar och jobbar gratis en fredagkväll för att packa 1250 böcker.

Över 1000 av dessa är gratisböcker som går ut till 1000 Soc, BUP och HAB i Sverige

Tack alla för att en av mina drömmar blir uppfyllda idag!
(Jag har ca 1000 till så jag återkommer nog fler gånger)

Extra stor tack till bokens magiska illustratör
Julia Von Granola

Ung driftig tjej som nu går sista året på gymnasiet med en dröm att få arbeta med sin otroliga talang. Behöver du illustrationer till något? Folder? Hemsida? Julklapp? PS! Det är Julia som gjort min profilbild. Kontakta henne

Tack alla
Tack från lilla Anna som kämpade sig igenom sina första 20 år.

Tack för att jag idag har vänner och får tillhöra

Tack
Eva Andersson
och
Ulli Sidenfeldt
som stått ut med mig i 40 år

PS! Tänk på att bilden inte är fri att använda.

HÄR hittar du boken