Skrev precis ett mail till Brian Greene. 😂😂😂 Begränsningar är inget jag är speciellt bra på!

Hyperfokus och specialintresse tror jag är ett måste om vi med ADHD/ADD ska må strålande.

När jag var liten så var det dinosarier och Australien.
Sen blev det hundraser – jag kunde alla.

Många fastnar i vapen, flaggor och planeter. Och jag tror faktiskt inte det spelar någon roll. Jag tror nämligen att vi behöver detta och att det ger oss träning i sortering, katalogisering och systematisering.

Och det behöver vi då vi har 1000 tankar farandes runt i huvudet samtidigt. Får vi inte, som små, tillåtelse att träna upp att sortera och magasinera stora mängder idéer kommer vi få ett extremt rörigt kaotiskt vuxenliv.

Vi behöver vårta specialintressen – och de byts ut med åldern. Jag började med dinosaurier för de är väldigt många och finns i olika tider. Perfekt att träna ordning och struktur på.

Sen hundraser. Många, olika kategorier, olika i olika länder, olika hårtyper och storlekar. Perfekt att träna ordning och struktur på.

Sen blev det näringsfysiologi som gick vidare i anatomi som gick vidare i biokemi. Detta specialintresse blev mitt arbete och mitt företag. Nu är det inte längre någon som är orolig för att jag pluggar nytt i stort sätt var dag och har gjort i 20 år. Nu får jag beröm för mitt hyperfokus och extrema kunskap.

Men igår trillade poletten ner. Vi är inte multisjuka och vi har inte hundratals nya sjukdomar. Allt är samma sak. Vi är rädda, överbelastade, förgiftande och vissa även dopaminberoende.

Och så var min hjärna klar med det specialområdet. Check ✔️

Jag har i några år ”tjatat” om att jag är orolig för vad som ska hända när min hjärna anser sig klar för då byter den intresse med eller utan mitt godkännande.

Nu verkar jag har tur. Den har valt psykologi, kvantfysik och vatten. Och jag tror faktisk alla dessa är i stort sätt samma sak. Precis som att alla våra ”nya” sjukdomar är samma sak.

Brian Greene är en av världens främsta kvantfysiker – så jag mailade honom. Tänkte att jag kunde ge honom en ny idé. Vilket jag gjorde. Får se om han nyfiket lyssna och om idén är intressant eller käpp rätt åt skogen.

Spännande.

Nu börjar nästa kapitel i mitt liv. Längtar och ser fram emot de kommande tio åren.