LATHUND levern:

OBS! Jag är ingen läkare. Jag ger inga råd gällande din medicin. Tala med din läkare gällande din sjukdom och medicinering. Men detta kan vara kunskap som är bra att ha med sig på resan mot ett friskare liv.

Levern är kroppens sopstation och bajsen vår utgång för skräpet.
Låt oss börja med vad levern behöver för att göra sitt jobb.

Fas 1 – Släppa lös och samla ihop farliga gifter/sopor i levern som tidigare var inpackade på olika ställen i kroppen, för att kunna slänga ut dessa.

För detta behöver levern:
Mörkgröna grönsaker, gula grönsaker och äggula, mandel eller pumpakärnor, ALA, B12 som finns i animaliska produkter ex kött. Levern behöver även vitlök, järn och mättat fett samt fosfor från kött eller ost

Fas 2 – nu ska vi vira in de farliga gifterna så de inte skadar oss på vägen ut. Som att vira in trasigt glas i tidningspapper innan du stoppar det i soporna.

För detta behöver levern:
Gröna grönsaker, lera (Köp HÄR) och pektin (vinbär, lingon, hallon, syrliga äpplen och citrusfrukter) och ALA. Äkta benbuljong, mer grönsaker speciellt kål, lite nötter för zink (eller musslor), 2-3 paranötter och massa lök, vitlök och kål.

Du vill även äta rödbetor för betalainererna – det röda färgpigmentet.

Fas 3 – den allra viktigaste delen, nu ska soporna/gifterna ut!

Denna del fungerar mycket dåligt om du har inflammation i kroppen. Inflammation är som att sopnedkastet (ni vet det som fanns i hyreshus förr) är igenbommat och fastskruvat. Du får bära tillbaka soporna till lägenheten, gifterna återupptas av din kropp.

Så första fokus:

  • Ta bort/minska inflammation – öka omega 3, minska majonnäs och oljor. Men behåll en liten del olivolja. (Det är omega 6 vi jagar här) Öka fisk och ta bort bacon. Här behövs lera igen.
  • Läk tarmen. Smörsyra är toppen för tarmläkning. Bakterier + fibrer (bakteriemat) = Smörsyra. Syrade grönsaker är intressant nog både bakterier och bakteriemat i ett. Lägg även till gelatin som finns i äkta benbuljong.
  • Stresshantering – andningsminuten, mindfullness, yoga

Det här behöver levern:

Mer gröna grönsaker, mer lera och mer kålväxter.
Lite mer pektin.

Nu ser vi snabbt att det är katastrof att hoppa över grönsaker bara för att kolhydrater i sig inte behövs i vår kropp. Det är katastrof att bara tillsätta potatismjöl för att kompensera fibrerna då det kommer saknas en massa annat, ex klorofyll (det gröna färgämnet som funkar som ”tidningspappret” för glasbitarna.)

Det är också katastrof att ge sig på leverrening (i alla konstiga snabbvarianer som florerar på FB) utan tillgång till alla dessa ämnen/livsmedel som behövs för alla stegen.

Tänk om du stimulerar ihopsamlingen men inte har tillgång för att linda in ”glasskärvorna” utan bara ställer till skada och sen inte heller kan kasta ut skärvorna utan måste bära tillbaka alla vassa delar in i kroppen igen.

Så balanserad glutenfri lågkolhydratkost som innehåller allt kroppen behöver alltid alla dagar.
Annas handmodell full av gröna grönsaker, kål och lök, ”fuledelar” som buljong, oxsvanssoppa, kalvsylta, aladåber, grisfötter mm. Mer fisk och mindre bacon. Gärna med 1 dl nötter.

Viktigt är gallblåsestartaren:
1 Olivolje- och ekocitron-shot var morgon.
(1 msk olivolja och 1/2 pressad citron)

Och:
1 Lera
2 Pektin (lingon, vinbär, citron och sura äpplen)
3 Glycin (eller gelatin)

Ta hand om din lever! Mår den dåligt kan du aldrig må bra.

För avgiftning:

(Gällande tungmetaller)

Ekonomialternativet, 120 kapslar. Bara lera.: Lera
Du kan köpa en burk, eller fler. Eller abonnemang eller en kur. Fritt val.
Kur, 6 månader, 2 kapslar/dag

Därefter rekommendation, 1 kapsel per dag för alltid

Dyrare alternativet, 120 kapslar. Chlorella Growth factor (CGF), klorofyll, koriander samt bentonit med 95% montmotillonit. Kapsel: veg. cellulosa (HPMC): AL-Toxibinder (”toxinsamlaren” )
Du kan köpa en burk, eller fler. Eller abonnemang eller en kur. Fritt val.

Kur 6 månader.
4 kapslar per dag i 1 månad – uppehåll 1 månad.
Repetera 3 gånger. Totaltid 6 månader

KUR köp HÄR

Parasiter

Gissar du på parasiter? Eller vill köra en kur i alla fall?
Oreganoolja i 30 dagar
Artemisia tills dropparna är slut. HÄR

 

 

 

26 svar

  1. Hej Anna! Är så imponerad av ditt kunnande! ???
    Marististel ska ju vara bra för stt stärka levern, är det något du känner igen ich kan rekommendera?
    /Åse

  2. Mindre bacon? Jag följer LCHF och där är ju bacon ok! Vilket jag gillat?
    Även att ha tillgång till allt ditt kunnande, ??

    1. Bacon har värdens bästa mättade fettet. Men är tyvärr också en omega 6-bomb.
      Så har man problem med omega 6, värk, inflammationer… så är bacon tyvärr ett dåligt val.

      För vem och varför är bra frågor 😉

  3. Jag tar en halv citron å ekologisk linfröolja å gurkmeja + svartpeppar på morgonen. Funkar det?

    1. Alla faser pågår alltid och samtidigt.
      Allt händer i kroppen alltid. Levern är magiskt duktig. Och utöver detta ska levern dela upp och sortera all mat du äter för att bestämma vad som ska byggas och skicka ut rätt sak till rätt ställe

      Levern är även för att bygga en hel del av det som ska byggas, så den har alltid fullt upp. Avgiftningen är bara en liten del i leverns arbetsuppgifter – men såååå viktig.

  4. Hej! Hur gör jag när jag är vegetarian? Vad kan jag äta/dricka istället för benbuljong, fisk och skaldjur?

    1. Ingen aning. Det finns inget vegetabilisk att bygga kollagen av. Den gelatin som vegetarianer använder gör bara meten geléaktig men fungerar inte i kroppen som byggnadsmaterial. Tyvärr får du hoppas att dina ledder håller. Och tyvärr är diffus ledvärk väldigt vanligt hos vegetarianer just för att kroppen saknar reservdelar.

    1. Blåsan är bara just en blåsa, alltså lagret av gallvätska. Så ja, det kan i början vara svårt för kroppen att sprutta ut precis rätt mängd gallvätska när du äter fett. Men de flesta kroppar lär sig om de får träna långsamt.

      Det är levern som skapar gallvätskan och gallgångarna till din tunntarm finns alltid kvar. så du kan vara både frisk och må bra fast blåsan är borta. Men det är viktigt att du tränar upp din förmåga att kunna äta fett, så du inte undviker fett för att det är lite jobbigt i början.

  5. Massor av lök, vitlök och kål … Önskar jag kunde följa den rekommendationen, men min mage skulle gasa ihjäl mig … Hur gör jag om jag har en känslig mage?

    1. Drömmen är att du börjar just där, men magen. Varför är den känslig? Varför fungerar den inte? Där är din lösning…

  6. Hej! Så glad att ha funnit din sida! Vilken härlig attityd och otroliga kunskaper du har!
    Har dock en fråga,; har nyligen förstått att Olivolja innehåller väldigt lite Omega 3 jämfört med Linfröolja. Är det andra orsaker till att du rekommenderar Olivolja över Linfröolja? Tack på förhand!

    1. Tanken är alla antioxidanter i olivoljan på ALA.
      Fiskolja är med härskningsbenägen och har inte antioxidanterna just för detta syfte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *