Anpassa inställningar för samtycke

Vi använder cookies för att hjälpa dig att navigera effektivt och utföra vissa funktioner. Du hittar detaljerad information om alla cookies under respektive samtyckeskategori nedan.

De cookies som kategoriseras som "Nödvändiga" lagras i din webbläsare eftersom de krävs för att möjliggöra webbplatsens grundläggande funktioner. ... 

Alltid aktivt

Nödvändiga cookies är avgörande för webbplatsens grundläggande funktioner och webbplatsen fungerar inte på det avsedda sättet utan dem.Dessa cookies lagrar inga personligt identifierbara uppgifter.

Inga cookies att visa.

Funktionella cookies hjälper till att utföra vissa funktioner som att dela innehållet på webbplatsen på sociala medieplattformar, samla in feedback och andra tredjepartsfunktioner.

Inga cookies att visa.

Analytiska cookies används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om mätvärden, antal besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla etc.

Inga cookies att visa.

Prestanda cookies används för att förstå och analysera de viktigaste prestandaindexen på webbplatsen som hjälper till att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna.

Inga cookies att visa.

Annonscookies används för att leverera besökare med anpassade annonser baserat på de sidor de besökte tidigare och analysera effektiviteten i annonskampanjen.

Inga cookies att visa.

Stintas kycklingbuljong

Enklaste kycklingen! Plus äkta buljong.

1 Krydda botten på en ugnsfast gryta med lock
2 Lägg kycklingen med bröstfiléerna nedåt
3 Krydda lite till på kycklingen
4 Sätt på locket på grytan och ställ in i kall ugn.

5 Sätt ugnen på 120 grader och låt kycklingen stå i 3 timmar
6 Om du vill kan du lägga till valfria grönsaker,& hela champinjoner eller annan svampefter halva tiden

7 Ta ut kycklingen och grytan och låt svalna lite.
8 Ta upp kycklingen med hålslev
9 Plockar rent kycklingen på de fina filerna och på småbitarna. Jag brukar dela på dessa då jag använder de till olika saker
10 Lägg tillbaks allt ”rens” i grytan.
11 Täcker med vatten och ställ in i ugnen igen ca 1 timme.

12 Ta ut och sila av. Prima kycklingbuljong!

PS! Har du hund eller katt? Pilla noga bort alla ben från det du har silat bort och kör resten i mixern. Bättre mat-tillskott kan de inte få.

Och så har vi använt allt på djuret – såsom det var tänkt. Bra för oss, bra för naturen och sparar på djuren.

Tack Stinta Ekholm!

9 svar

  1. Är det korrekt förstått att det inte ska tillsättas vatten förrän efter ”rensningen”? Alltså bara vatten sista timmen.

      1. Bränner inte kycklingen fast utan vätska? Eller kommer det massa vätska från kycklingen?
        Kan man lägga i en fryst kyckling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *