Enklaste kycklingen! Plus äkta buljong.
1 Krydda botten på en ugnsfast gryta med lock
2 Lägg kycklingen med bröstfiléerna nedåt
3 Krydda lite till på kycklingen
4 Sätt på locket på grytan och ställ in i kall ugn.
5 Sätt ugnen på 120 grader och låt kycklingen stå i 3 timmar
6 Om du vill kan du lägga till valfria grönsaker,& hela champinjoner eller annan svampefter halva tiden
7 Ta ut kycklingen och grytan och låt svalna lite.
8 Ta upp kycklingen med hålslev
9 Plockar rent kycklingen på de fina filerna och på småbitarna. Jag brukar dela på dessa då jag använder de till olika saker
10 Lägg tillbaks allt ”rens” i grytan.
11 Täcker med vatten och ställ in i ugnen igen ca 1 timme.
12 Ta ut och sila av. Prima kycklingbuljong!
PS! Har du hund eller katt? Pilla noga bort alla ben från det du har silat bort och kör resten i mixern. Bättre mat-tillskott kan de inte få.
Och så har vi använt allt på djuret – såsom det var tänkt. Bra för oss, bra för naturen och sparar på djuren.
Tack Stinta Ekholm!
9 svar
Är det korrekt förstått att det inte ska tillsättas vatten förrän efter ”rensningen”? Alltså bara vatten sista timmen.
Japp!
Bränner inte kycklingen fast utan vätska? Eller kommer det massa vätska från kycklingen?
Kan man lägga i en fryst kyckling?
För mig funkar det var gång.
Fryst? Jag vet inte men det borde väl funka?
Vad använder du för kryddor?
Krydda med vad? Efter egen smak?
Japp, med vad du tycker är gott.
Gör man på samma sätt med ox el. Griskött?
Vet inte 😉