Grunden är pannkakor:
6 ägg
En gutta vaniljpulver
2 msk pulveriserade psylliumfröskal
Smör att steka i
3 dl vispgrädde och dekoration
Blanda och stek pannkakorna direkt (annars blir degen seg) Jag gör 1 dl smets-pannkakor, annars kan jag inte vända dem hela. Jag har hela tiden värmen på 4:an av 6 möjliga.
Sen la jag en pannkaka, bredde vispad osockrad grädde på. Fyllde med blåbär. Ny pannkaka, ny grädde, nya bär lager för lager tills tårtan var lagom hög. Överst blev det stora blåbär och hallon. Jättegott.
6 svar
Pannkakstårta är gott 😉 Stort Grattis till dottern.
Ser mumsigt ut på en födelsedag mitt i sommaren.
ser såååå gott ut!
Som en liten lockelse kan jag avslöja att Birgitta gjort en ännu godare tårta i ENERGIBARNs boken. Detta är bara en underbar latmansvariant.
Hej Anna
Vad är husk? Är det en ersättning för mjöl? Jag undrar för övrigt just hur man kan redan såser och liknande. Antar att exempelvis Arrowrot är bara stärkelse?
Finns det något bra alternativ?
Hälsningar
Vladimir
Husk eller fiberhusk som det oftast kallas är pulveriserade psylliumfröskal. Helt kolhydratfritt. Du hittar det oftast på avdelningen för glutenfria varor. Husk brukar finnas i vanliga matvaruaffärer.
Jag vet att husk binder ägg på ett fantstiskt sätt. Så bra att det går att göa pannkakor på. Jag har dock aldrig provat att reda såser med det. Prova med 1 msk på 4-5 dl grädde. Tror att det blir bra. Men som sagt, nu är jag ute osh gissar 🙂
Någon som provat och vet bättre?