Anpassa inställningar för samtycke

Vi använder cookies för att hjälpa dig att navigera effektivt och utföra vissa funktioner. Du hittar detaljerad information om alla cookies under respektive samtyckeskategori nedan.

De cookies som kategoriseras som "Nödvändiga" lagras i din webbläsare eftersom de krävs för att möjliggöra webbplatsens grundläggande funktioner. ... 

Alltid aktivt

Nödvändiga cookies är avgörande för webbplatsens grundläggande funktioner och webbplatsen fungerar inte på det avsedda sättet utan dem.Dessa cookies lagrar inga personligt identifierbara uppgifter.

Inga cookies att visa.

Funktionella cookies hjälper till att utföra vissa funktioner som att dela innehållet på webbplatsen på sociala medieplattformar, samla in feedback och andra tredjepartsfunktioner.

Inga cookies att visa.

Analytiska cookies används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om mätvärden, antal besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla etc.

Inga cookies att visa.

Prestanda cookies används för att förstå och analysera de viktigaste prestandaindexen på webbplatsen som hjälper till att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna.

Inga cookies att visa.

Annonscookies används för att leverera besökare med anpassade annonser baserat på de sidor de besökte tidigare och analysera effektiviteten i annonskampanjen.

Inga cookies att visa.

Kål är underbart

Ja, det finns en del forskning som visar på att våra kålväxter är fantastiska som cancerskydd. Det finns också ett härligt levande exempel på detta – Polen. Trots ett evinnerligt rökande på stor del av befolkningen så ska cancern inte motsvara nivån på rökningen. Det stora intaget av kål anses vara en av de skyddande faktorerna.

Spännande!

Så här kommer ytterliga ett recept på hur du kan använda blomkålen. Tack Eija!

Blanda gårdagens kalla kokta blomkål med:
3 dl gräddfil
0,5-1 dl majonäs
1-2 tsk dijonsenap
½ pkt fetaost
½ rödlök
½ purjolök
salt & peppar

Smakar enligt Eija, helt underbart till en god grillad köttbit. Mmmm, det låter minst sagt jättegott.

5 svar

  1. Tack för ett fint recept, det ska provas 🙂 Har funderat på att göra blomkålsplättar med röstireceptet, tror det kan bli en hit, med fläsk och lingon till.

    Kål har ju ätits i stora mängder förr, det är lätt att odla även i vårt bistra klimat. Det är ett suveränt livsmedel, håller länge i kylen, priset är lågt även på ekologiskt odlat och nyttigheten stor.

    Här kommer en länk till ett recept på Lasagne, där jag använde kokta vitkålsblad istället för lasagneplattor.
    Det blev väldigt bra, härligt att få njuta av en god pastarätt utan pasta 😉

    http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/06/29/lasagne-utan-gluten/

  2. Tack för alla kålrecept. Jag gjorde så här med min blomkål.

    Ca 5 dl kokt blomkål
    100 g keso eller fetare ost
    3 äggulor
    Torkad ramslök
    Salt, peppar
    Smör

    Mixa allt och tillsätt ca 1/2 dl hackad dill, blir som blomkålsmos med lite extra piff. Man kan också tillsätta lite husk och då steka som plättar eller
    stor pannkaka, jättegott som tillbehör till både kött och fisk.

  3. Pingback: Kohl ist wunderbar | Low Carb
  4. Glömde skriva i mitt recept att man skall värma upp moset så att gulorna binder det hela, då blir det tjockt och fluffigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *