Anpassa inställningar för samtycke

Vi använder cookies för att hjälpa dig att navigera effektivt och utföra vissa funktioner. Du hittar detaljerad information om alla cookies under respektive samtyckeskategori nedan.

De cookies som kategoriseras som "Nödvändiga" lagras i din webbläsare eftersom de krävs för att möjliggöra webbplatsens grundläggande funktioner. ... 

Alltid aktivt

Nödvändiga cookies är avgörande för webbplatsens grundläggande funktioner och webbplatsen fungerar inte på det avsedda sättet utan dem.Dessa cookies lagrar inga personligt identifierbara uppgifter.

Inga cookies att visa.

Funktionella cookies hjälper till att utföra vissa funktioner som att dela innehållet på webbplatsen på sociala medieplattformar, samla in feedback och andra tredjepartsfunktioner.

Inga cookies att visa.

Analytiska cookies används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om mätvärden, antal besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla etc.

Inga cookies att visa.

Prestanda cookies används för att förstå och analysera de viktigaste prestandaindexen på webbplatsen som hjälper till att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna.

Inga cookies att visa.

Annonscookies används för att leverera besökare med anpassade annonser baserat på de sidor de besökte tidigare och analysera effektiviteten i annonskampanjen.

Inga cookies att visa.

Är skinka verkligen skinka?

Nja, sällan. Jag har verkligen försökt att hitta vanlig påläggsskinka med bara skinka, salt och kryddor. Jag har inte lyckats. Tyvärr. Det är alltid en lång lista med tillsatser.

Det GÅR att göra skinka till bara skinka. I Italien, Belgien, Holland och England så kan du läsa på innehållsförteckningen: ”Skinka, salt och kryddor”

Kan de, ja då kan vi! Värst är nog IKEAs skinka som de serverar till frukost.

Ingredienser: Skinka
Fläskkött, vatten, koksalt (här tycker jag det borde vara slut… med det fortsätter) stabiliseringsmedel E407, E 450, E 451, E 452 (HUR sladdrig var skinkan egentligen innan de stoppade i den allt detta? Men det kommer mer…) druvsocker, dextros/maltodextrin (visst är de smarta som delar upp sockerarterna?) smakförstärkare E 621 (Suck, där kom glutamaten som vi vill undvika. Vad är detta för skräpskinka? Men det är inte slut ännu. Skratt. Nej det finns mer i denna lilla skinkbit) arom (de måste till och med ge skinkan skinksmak på konstgjort vis…)  antioxidationsmedel E 331, E 301, konserveringsmedel E 250. E 250 är de omdiskuterade nitriterna!!

2 svar

  1. Har du kikat på Fjällskinka från Jokkmokk. Kommer inte ihåg allt men den ska vara fri från E-ämnen och socker. Hittade den på ICA hemma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *