Gluten & ilska

gluten och hjärnan

Gäller allt för alla? Självklart inte.

Vad är då sant? Enkelt, känn efter vad som gäller för dig. Beroende på hur stark tarm du fått så skadar gluten olika mycket. Även mängden stress i ditt liv och mängden socker du har i kosten påverkar.

Alla tre tillsammans – gluten, stress & socker – brukar till slut innebära problem för alla.

”Alla beroende är heliga kor” – Så snart socker, sött, vin, macka eller gluten kommer på tal så blir det spännande – och ilsket.

Hur är det då med gluten, ja om det bara är sant för 30% kommer forskningens slutsats bli – ”Så är det inte”

Betyder det att de 30% har fel? För forskningen visar ju det. Och alla som upplever förändring/förbättring – har de fel? Plus att tarmsjukdomarna är bara 3-5% av alla glutensjukdomar. Så alla de andra 95% bryr man sig inte om.

En spännande tanke är: ”Varför engagera gluten så mycket?” Varför vill läkare att vi äter oss sjuka så de kan ställa diagnos? Att skolor vägrar ge barn glutenfritt trots att barnen mår riktigt dåligt.

Får ofta meddelande om jag jag hånas och hängs lite varstans på nätet så snart jag tar upp gluten och dess problem.

Skriver jag om ämnen som inte påverkar hjärnan så är det ganska så lugnt. Men skriver jag om ämnen som påverkar hjärnan så blir det snabbt påhopp och aggressivitet.

Intressant.

Är jag och tallar på någons drog? Eller var kommer engagemanget/ilskan ifrån?

Och hur kan en sakfråga så snabbt bli en personfråga? Varför blitt det snabbt ”häng budbäraren” när informationen inte passar?

Gluten skadar. Den skadar tarmen. Den skapar och göder inflammationer. Den triggar vårt immunsystem och är kopplat till autoimmuna sjukdomar. Gluten är kopplat till astma och allergier.

Gluten bildar opioidpeptider som påverkar vår hjärna negativt.

Och ändå försvarar och påtvingas gluten med full kraft av våra myndigheter, av våra kostråd, av våra dietister, av våra skolor och av våra läkare. Varför?

Du kan få specialmat om du ”få för dig” att vara vegetarian. Trots att skolorna inte lever upp till fullvärdig kost.

Du kan få specialmat för att ”Gud har sagt” att du inte får äta vissa saker.

Men om du blir sjuk av gluten med svåra magsmärtor, huvudvärk eller koncentrationsproblem då behövs läkarintyg. Till en kost som redan finns på alla skolor!

När blev mackor så viktigt? Och hur hände detta? Är det gamla rester från när Livsmedelsverket ”styrdes” av Jordbruksverket?

Mitt hjärta gråter för alla barn som måste äta sig sjuka för att sen få slippa.
Ännu värre för alla som inte får diagnos för att våra mätverktyg i Sverige är så oerhört dåliga.
Vi mäter 2 av 12. Det finns bättre.

CYREX-testerna mäter 8-10 olika proteinkomplex i glutenpeptiden Gliadin. Samt även Glutenin. (Gliadin delas upp i 12 mindre beståndsdelar) Och vi mäter TVÅ! 

Så tål du inte någon av alla andra beståndsdelar kommer svensk sjukvård klassa dig som frisk och berätta att du visst tål gluten.

(Forskningen visar att en glutenfri kost tycks skydda mot benskörhet, malignitet, infertilitet och depression.)

Glutenfri kokbok LCHF 2.0 – Läs mer HÄR 
Just nu SUPERPRIS 99 kr på Adlibris (30 aug 2017)

Kunskap om Energibarn och gluten – Läs mer HÄR
Just nu SUPERPRIS 162 kronor på Adlibris (30 aug 2017)

Tillägg:
Borde inte alla vara påverkade av gluten om det nu är så farligt?
Jo, och det är vi nog tills tor del.

Trötthet, håglöshet och problem med sköldkörtel.
Deppighet utan anledning
Diffusa magproblem.
Alla autoimmuna sjukdomar.
Astma och allergi.

Ja då är vi uppe på ett mycket stort antal.

Men på stenåldern dog vi tidigare, meddellivslängden var ca 35 år,  och det är därför vi blir mer sjuka idag.

Fel. Man dog inte av ålderdom.
Medellivsåldern var ca 35. Det är något helt annat. Där är alla spädbarn som dog inräknade. Och det var många.

Du dog av en tagg i foten på grund av blodförgiftning. Det säger inget om ålderdom. MEN för att inte fastna i denna diskussion. Kolla urbefolkningar idag som inte påverkats av västvärlden.

Ex studien från Kitawa. 1989
Befolkning som bara åt artegen mat
Inga tecken på hjärtsjukdom
6% var mellan 60-95 år och av dessa fanns inga tecken på demens och inga plötsliga dödsfall.
(Förutom drunkning, mord och från fall från palmer)

”Sjukvården kunde inte visa att jag hade celiaki men jag blev frisk när jag tog bort gluten.”

Då tusentals har samma erfarenhet som ovan kommentar så låter det erfarenhetsmässigt logiskt. Och forskningen stödjer detta.

Vad gör gluten enligt forskningen:
Magont
Diarré
Förstoppning
Svullen mage
Uppblåst mage
Gaser
Illamående
Trötthet
Irritation
Håglöshet
Nedstämdhet
Hyperaktivitet
”Myror i brallan”
Hjärndimma
Depression
Huvudvärk och migrän
Falsk laktosintollerans
B12-brist på grund av minskat IF
Förvärrar ADHD
Kopplat till Autism
Autoimmuna sjukdomar ex Hashimoto, sköldkörtelinflamation (tyreodit), RA
Cancer
Hjärtsjukdom
Infertilitet
Krampattacker/ epilepsi
Dimhjärna
Migrän
Kopplat till Parkinsons sjukdom
Sockersug
Ångest
Neurologiska sjukdomar som demens, schizofreni Nässelfeber/ hudutslag
Missfall
Bröstsmärtor
Balanssvårigheter
Kopplat till Alkoholism

Ja, det finns forskning på detta!
Så kanske det inte är så dumt att bli glutenfri innan sjukdom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *