Är skinka verkligen skinka?

Nja, sällan. Jag har verkligen försökt att hitta vanlig påläggsskinka med bara skinka, salt och kryddor. Jag har inte lyckats. Tyvärr. Det är alltid en lång lista med tillsatser.

Det GÅR att göra skinka till bara skinka. I Italien, Belgien, Holland och England så kan du läsa på innehållsförteckningen: ”Skinka, salt och kryddor”

Kan de, ja då kan vi! Värst är nog IKEAs skinka som de serverar till frukost.

Ingredienser: Skinka
Fläskkött, vatten, koksalt (här tycker jag det borde vara slut… med det fortsätter) stabiliseringsmedel E407, E 450, E 451, E 452 (HUR sladdrig var skinkan egentligen innan de stoppade i den allt detta? Men det kommer mer…) druvsocker, dextros/maltodextrin (visst är de smarta som delar upp sockerarterna?) smakförstärkare E 621 (Suck, där kom glutamaten som vi vill undvika. Vad är detta för skräpskinka? Men det är inte slut ännu. Skratt. Nej det finns mer i denna lilla skinkbit) arom (de måste till och med ge skinkan skinksmak på konstgjort vis…)  antioxidationsmedel E 331, E 301, konserveringsmedel E 250. E 250 är de omdiskuterade nitriterna!!

2 svar

  1. Har du kikat på Fjällskinka från Jokkmokk. Kommer inte ihåg allt men den ska vara fri från E-ämnen och socker. Hittade den på ICA hemma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *