Här är kosten nummer ett och träning nummer två. Men båda är en förutsättning för hälsa. Förr hette diabetes typ 2, sockersjuka. Det är den än i dag. Och alla kolhydrater blir till ”socker” = glukos.
Högt blodsocker och diabetes beror på att du äter mer än din kropp orkar. Efter en massa år av att försöka kompensera för ditt ätande så går till slut kroppen sönder. Ditt ansvar blir nu att inte tillföra mer än din skadade kropp kan hantera. Tyvärr är det nu en mindre mängd än vad en frisk kropp kan. Du vill inte ta bort kolhydrater såsom grönsaker eftersom du då kommer sakna näringsämnen som du behöver för en frisk och stark kropp.
Noll kolhydrater i din kost ger absolut inte ett bra och stabilt blodsocker, snarare tvärt om.
Beroende på hur länge du ha skapat högt blodsocker så behöver du vara olika strikt. Har du skapat dig diabetes typ 2 så finns det inte så mycket plats för undantag och variationer. Din kropp är nu överkänslig mot glukos och det kommer den troligtvis vara för alltid.
Kosten:
Du vill äta alla näringsämnen alla dagar alltid. Detta då näringsbrister skapar en sämre förutsättning för din kropp att hålla ett stabilt blodsocker.
Du vill hålla dina tjocktarmsbakterier glad och nöjda då de är starkt ansvariga för din blodsockermetabolism.
Och du vill inte äta fler kolhydrater än ditt nu trötta och slitna system klarar. Du kommer alltså få äta färre kolhydrater i resten av ditt liv än en frisk person kan. Du har slitit ner ditt system och detta kan vi inte laga.
Men vi kan kompensera så du inte har några symtom eller negativa effekter. Du kan bli helt frisk. Bara det är ju magiskt!
Handmodellen är ett av de enklaste och bästa valen här. Handmodellen med massor av grönsaker ovan jord.
Utöver den var extra noga med:
1 Magnesiumglycinat (Exempel)
2 Krom
3 Fibrer såsom grönsaker, linfrön & psylliumfröskal
4 Probiotika
5 Omega 3
6 Rörelse var dag och träning 2-3 gånger i veckan
(med träning betyder det att du blir andfådd, svettig och behöver duscha)
Undvik:
1 Omega 6 såsom bacon, oljor, margariner, hel- och halvfabrikat
2 Socker, mjöl, mackor, pasta, ris och potatis
3 Tillsatser – ät mat utan innehållsförteckning.
6 svar
Hej Anna!
Funderat hårt på en sak!
Du o jag har ju kört LCHF i många år..med bra resultat och viktminskning i början.. de första 10 åren..sen gick både du o jag upp i vikt ..Jag-Hur jag än gjorde..
Varför? Vi fick inflammationer antar jag? Men varför..om kosten ska vara god?🤔
Nu på ALP går jag ner i vikt.😊😃
Det behöver inte vara samma svar för oss båda. Mitt svar på varför det int gick var för att jag pajjade mitt lymfsystem med amalgamsanering, stillasittande och klimakteriet. Och lymfsystemet klarar inte så mycket fett. Så jag gick inte sönder på LCHF, men när min kropp gick sönder så klarade den inte LCHF-kosten.
ALP är sen magisk. Den löser en massa olika anledningar. Så även om ditt svar är annorlunda så löser ALP även detta 😉
Måste fråga…amalgamsanering håller jag på med, har det med lymfsystemet att göra, hur då?
Hej Anna, det där med amalgamsanering, har jag haft fundering på. Berätta gärna mer. Om jag förstår det rätt så pajade du ditt lymfsystem med detta?
Mvh Yvonne
Jag gjorde alla fel man kunde göra.
För snabbt. Utan skyddsutrustning.
Utan förberedelse.
Glömde selen och C.
Men nu är jag glad att det är ur min kropp.
MEN jag fyllde på med komposit – som ha Bisfenol A i sig. Ha ha ha. Inte lätt att göra rätt.
Men sen är alternativen betydligt svagare… så då är risken att du får göra om det.
Och bryggor och meck är främmande ämnen i min kropp. Så alla val har nog en baksida.
Vi borde inte ätit socker på 60 och 70 talet. Och tandläkarena borde inte varit så lyckliga i att borra upp alla tänder då. Vissa borrade ju i friska tänder för man trodde att amalgam var bättre än den naturliga tanden.
Fullt fokus på lever och livet och sen får vi nog ta lite gifter här och där.
Oro är alltid ännu värre.
Tack för att du delar med dig 🙏❤